Versiunile adevarate ale unor mituri istorice

Distribuie!

Vrajitoarele nu au fost arse pe rug in Salem – Chiar daca procesele vrajitoarelor din Salem, desfasurate in 1692 au avut consecinte greu de descris in cuvinte, niciunul dintre cei 20 de condamnati la moarte nu a fost ars pe rug; 19 dintre cei acuzati au fost spanzurati si unul ucis prin lapidare (ucis cu pietre).

 

Abraham Lincoln nu a eliberat sclavii, prin Proclamatia de Independenta – Decretul din 1863 al presedintelui american Abraham Lincoln nu i-a eliberat propriu-zis pe sclavi, deoarece se aplica doar in zonele controlate de Confederatie, care oricum nu tinea cont de reguli. In 1865, odata cu al 13-lea Amendament, sclavia a fost abolita in Statele Unite ale Americii. Cel putin pe hartie…

 

Vaca doamnei O’Leary nu a fost responsabila pentru izbucnirea Marelui Incendiu din Chicago – Exista multe teorii referitoare la cauzele incendiului devastator care a afectat orasul Chicago in anul 1871; totusi, focul nu a fost iscat de vaca doamnei O’Leary, care ar fi lovit cu copita o lanterna – chiar daca istoricii sunt de acord ca focul a izbucnit din hambarul femeii. La 40 de ani de la Marele Incendiu din Chicago, un reporter al ziarului Chicago Republican a recunoscut ca a inventat aceasta poveste, impreuna cu alti doi colegi.

 

Thomas Edison nu a inventat primul bec – Cu 50 de ani inainte ca Thomas Edison sa breveteze becul electric (1880), chimistii utilizau electricitate pentru a genera lumina. Edison a reusit insa sa produca primul bec incandescent, capabil sa functioneze cateva ore.

 

Trenurile nu veneau la timp datorita dictatorului italian Benito Mussolini – Chiar daca serviciile feroviare s-au imbunatatit in timpul regimului fascist Mussolini, munca a fost facuta de altii, inainte de venirea sa la putere in 1922. Mussolini s-a folosit din plin de propaganda fascista.

 

Albert Einstein nu a picat examenele la matematica in scoala – Potrivit revistei Time, geniul Einstein a ras, cand i s-a adus aceasta acuzatie nefireasca. “La 15 ani, stapaneam calculele diferentiale si integralele”, a precizat Albert Einstein.

 

Charles Lindberg nu a fost prima persoana care a traversat Oceanul Atlantic intr-un avion – Foarte multi oameni au traversat Atlanticul la bordul unui avion, inaintea lui Lindberg. Aviatorul a fost insa primul care a realizat un zbor individual non-stop intre New York si Paris in 1927, potrivit manager.ro.
Surse: cultural.bzi.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații (GNI) – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații

Distribuie!

Grupul Național de Investigații (GNI)

Grupul Național de Investigații (GNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Grupul Național de Investigații (GNI) a fost înființat la data de 23 mai 2022.

You may also like...