Un nou organ din corpul uman a fost descoperit din greșeală. Unde este situat și ce funcții ar avea

Distribuie!


Chiar dacă toți credem că anatomia omului și organele au fost descoperite în totalitate, chiar și după secole, medicina și știința vin cu informații noi. Astfel, un nou organ a fost descoperit de către cercetători.

 

În 2018, cercetătorii au descoperit cel mai mare organ din corp, saci interconectați umpluți cu lichid care străbat structurile de colagen și elastină din zonele de sub piele și între alte organe și țesuturi din corpul nostru.  Ei bine, de această dată, oamenii de știință vin cu o nouă descoperire, fiind vorba despre un nou organ.


Oncologii de la Institutul de Cancer din Țările de Jos foloseau un nou tip de scanare ca parte a cercetării lor asupra pacienților cu cancer de cap și gât. Ei au folosit tomografie cu emisie de pozitroni/tomografie computerizată cu scanări cu liganzi antigen de membrană specifici de prostată (PSMA PET/CT), care s-au dovedit a fi o modalitate eficientă de urmărire a răspândirii cancerului de prostată în întregul corp. Pacienților li se injectează glucoză radioactivă înainte de scanare, ceea ce evidențiază tumorile din interiorul pacientului prin strălucire.

 

În timp ce folosea această scanare la pacienți, totuși, echipa a observat că două zone ale capului s-au luminat în mod neașteptat. Pe măsură ce continuau să scaneze pacienții, au tot găsit aceeași zonă iluminată. S-a dovedit că toate cele 100 de persoane scanate aveau puncte luminoase. Nu era o anomalie, era potențial un organ complet nou.


Un nou organ in corpul uman 1

Cercetătorii au descoperit un nou organ

Noua descoperire, descrisă în revista Radiotherapy and Oncology, este un set de glande salivare, predominant glande mucoase cu canale de drenare multiple, poziționate în partea din spate a nazofaringelui.

 

„Oamenii au trei seturi de glande salivare mari, dar nu acolo.Din câte știam, singurele glande salivare sau mucoase din nazofaringe sunt microscopic mici și până la 1000 sunt răspândite uniform în toată mucoasa. Așa că, imaginați-vă surpriza noastră când le-am găsit”, a explicat autorul studiului și oncologul de radiații Wouter Vogel într-un comunicat.

Echipa și-a confirmat descoperirile împreună cu colegii de la Amsterdam UMC folosind cadavre și au numit acum cel mai nou organ al umanității „glande tubare”, referindu-se la locația lor. Ei presupun că glandele ar putea fi o cauză a complicațiilor pentru pacienții care suferă radiații, inclusiv disfagie (probleme la înghițire), iar cunoașterea lor ar putea ajuta oncologii să evite această zonă pentru a preveni potențialele complicații.

„Radioterapia poate afecta glandele salivare, ceea ce poate duce la complicații. Pacienții pot avea probleme cu mâncarea, înghițirea sau vorbirea, ceea ce poate fi o adevărată povară”, a explicat Vogel conform Iflscience.

Echipa a analizat 723 de pacienți care au fost supuși unui tratament cu radiații în această zonă și a descoperit că, cu cât mai multe radiații sunt livrate în zona care conține glandele tubare, cu atât mai multe complicații au experimentat pacienții după terapie, fiind o descoperire care va ajuta medicina în viitor.

Un nou organ din corpul uman a fost descoperit din greșeală. Unde este situat și ce funcții ar avea

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații (GNI) – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații

Distribuie!

Grupul Național de Investigații (GNI)

Grupul Național de Investigații (GNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Grupul Național de Investigații (GNI) a fost înființat la data de 23 mai 2022.

You may also like...