Un băiat de 15 ani a inventat un dispozitiv care captează emisiile de carbon din atmosferă. Acum, le transformă în combustibil

Distribuie!


Când avea 15 ani, Kazumi Muraki a inventat un dispozitiv mic și portabil cu care să capteze carbonul din atmosferă. Șapte ani mai târziu, chimistul japonez studiază modalități prin care să transforme emisiile de carbon în combustibil, scrie CNN. Când era copil, Muraki nu a fost deloc interesat de știință, până când bunicul lui i-a dat să citească „George și cheia secretă a Unviersului”, o carte scrisă de Stephen Hawking și fiica lui, Lucy.

Muraki spune că personajul titular pornește în misiunea de a găsi o planetă potrivită pentru oameni și ajunge pe Marte. Uimit de imaginile cu Planeta Roșie și apusul său albastru, la vârsta de 10 ani, Muraki și-a dedicat viața pentru a ajunge pe Marte. De atunci înainte, a studiat de ce este nevoie ca să trăiești acolo. „Am descoperit că atmosfera marțiană este făcută în proporție de 95% din dioxid de carbon”, o concentrație letală oamenilor. „Dacă vrem să trăim pe Marte, trebuie să eliminăm dioxidul de carbon marțian.” Muraki a realizat că cercetarea lui ar putea fi utilă și aici, pe Pământ.


„Dioxidul de carbon este principala cauză a crizei climatice”, a spus Muraki, adăugând că eliminarea sa din aer este una dintre modalitățile prin care putem limita încălzirea globală. Următorul pas, reciclarea carbonului. Muraki: „Vreau să fiu primul om care aterizează pe Marte” În 2015, Muraki l-a inventat pe Hiyassy – un dispozitiv bazat pe inteligența artificială pentru captarea carbonului de mărimea unei genți. Este destinat utilizării atât acasă, cât și la birou, astfel că toată lumea poate participa la stoparea încălzirii globale de oriunde din lume, potrivit lui Muraki.

Hiyassy funcționează prin tragerea aerului poluat în interiorul dispozitivului, filtrarea sa cu ajutorul unei soluții alcaline și eliberarea aerului înapoi în atmosferă. Acum, studiul lui Muraki a intrat în următoarea fază: reciclarea carbonului. Compania lui din Tokio, Agenția de Cercetare pentru Recuperarea Carbonului, lucrează la crearea unui combustibil alternativ obținut din carbonul captat din atmosferă. „Acum creăm un tip de motorină [obținut] din dioxidul de carbon”, a explicat Muraki, adăugând că noul combustibil ar putea fi disponibil începând de anul următor. Între timp, Muraki continuă să viseze la Planeta Roșie: „Vreau să fiu primul om care aterizează pe Marte.”


Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/sci-tech/un-baiat-de-15-ani-a-inventat-un-dispozitiv-cu-care-capteaza-emisiile-de-carbon-din-atmosfera-acum-le-transforma-in-combustibil-2162803

Informaţiile publicate pe site-ul Digi24.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere.

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații (GNI) – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații

Distribuie!

Grupul Național de Investigații (GNI)

Grupul Național de Investigații (GNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Grupul Național de Investigații (GNI) a fost înființat la data de 23 mai 2022.

You may also like...