Trei zile de post (72 de ore) regenereaza intreg sistemul imunitar si vindeca cancerul si alte boli

Distribuie!

Sistemul imunitar al unei persoane poate fi regenerat printr-un post de trei zile, deoarece astfel se impulsionează organismul să producă noi celule sanguine în locul celor distruse, potrivit unui nou studiu.

Deşi postul şi dieta foarte săracă pe care o presupune au fost criticate de nutriţionişti, în special din cauza înfometării organismului, noile cercetări sugerează că privarea de hrană a corpului impulsionează celulele stem să producă noi celule albe sanguine, fapt care ajută la lupta împotriva infecţiilor, notează publicaţia britanică „The Telegraph“.
Oamenii de ştiinţă de la Universitatea americană din California spun că descoperirea lor ar putea fi benefică, în special, pentru oamenii care au un sistem imunitar distrus, cum ar fi pacienţii care suferă de cancer şi care urmează şedinţe de chimioterapie. De asemenea, de această „restartare“ ar mai putea beneficia bătrânii al căror sistem imunitar devine din ce în ce mai puţin eficient pe măsură ce îmbătrânesc, fiind mai dificil pentru ei să ţină bolile la distanţă.
Cercetătorii spun că postul „restartează“ sistemul care impulsionează celulele stem să producă noi celule albe, mai precis regenerând întregul sistem imunitar. „Transmite OK-ul celulelor stem cum că e în ordine să înceapă proliferarea şi reconstruirea întregului sistem. Iar vestea bună este că organismul a scăpat deja în timpul postului de părţile sistemului care erau îmbătrânite, lezate sau ineficiente. Acum, dacă porneşti la drum cu un sistem distrus foarte mult de chimioterapie sau de îmbătrânire, ciclurile de post pot genera, la propriu, un nou sistem imunitar“, este de părere Valter Longo, profesor de gerontologie şi de ştiinţe biologice în cadrul Universităţii din California.
Postul prelungit forţează organismul să se folosească de rezervele de glucoză şi grăsimi, dar distruge şi o cantitate importată de celule albe din sânge. În timpul fiecărui ciclu de post, această distrugere a celulelor albe induce schimbări care declanşează regenerarea de noi celule imunitare bazată pe celule stem. 
În cadrul testelor clinice, participanţii au fost rugaţi să postească cu regularitate între două şi patru zile în decursul unei perioade de şase luni. Astfel, cercetătorii au descoperit că postul prelungit reduce şi enzima PKA, cea care este asociată cu îmbătrânirea şi un hormon care creşte riscul de cancer şi de dezvoltare a tumorilor. „Nici nu ne-am gândit că un post prelungit ar avea un asemenea efect remarcabil asupra celulelor stem în cadrul sistemului hematopoietic“, a adăugat profesorul Longo. „Atunci când te înfometezi, sistemul încearcă să conserve energie şi unul din lucrurile pe care le face să conserve această energie este să recicleze multe dintre celulele imune de care nu este nevoie, mai ales pe cele lezate“, spune prof. Longo.
Studiu primit cu scepticism
„Ceea ce am observat, şi în cadrul testelor pe oameni, dar şi în cele realizate pe animale, este că numărul celulelor albe scade o dată cu postul prelungit. Atunci când începi din nou să te hrăneşti, celulele sanguine îşi revin. Aşa că ne-am pus întrebarea de unde vin cele noi?“, continuă prof. Langon.
Postul de 72 de ore a protejat şi pacienţii suferinzi de cancer împotriva impactului toxic al chimioterapiei. „Deşi chimioterapia salvează vieţi, ea cauzează distrugeri sistemului imunitar. Rezultatul studiului nostru sugerează că postul poate contracara efectele negative ale chimioterapiei“, adaugă şi co-autorul studiului, Tanya Dorff, profesor asistent de medicină clinică. „Este nevoie de mai multe studii clinice şi, cel mai important, orice intervenţie dietară atât de strictă trebuie urmată doar sub supraveghere medicală“, avertizează ea.
Profesorul Longo este de părere că beneficiile postului ar putea fi aplicabile şi altor sisteme şi organe ale corpului uman, nu doar sistemului imunitar.
Totuşi, câţiva experţi britanici s-au declarat sceptici de studiul americanilor. „Există nişte date interesante în studiul lor. Însă consider că cel mai logic pas înainte este să se reuşească obţinerea aceluiaşi efect cu ajutorul medicamentelor. Plus că nu sunt sigur că înfometarea este cea mai bună idee. Oamenii sunt mai sănătoşi cu o alimentaţie echilibrată“, este de părere Chirs Mason, profesor de medicină regenerativă din cadrul Colegiului Universitar din Londra, Marea Britanie.
Poate e timpul sa ne reintoarcem la sfaturile biblice caci ele se dovedesc acum stiintific a fi cele mai eficiente metode,  in combaterea problemelor oamenilor. Un post insotit de rugaciune, echilibreaza si mintea si salveaza si sufletul.
Sursa: Adevarul

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații (GNI) – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații

Distribuie!

Grupul Național de Investigații (GNI)

Grupul Național de Investigații (GNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Grupul Național de Investigații (GNI) a fost înființat la data de 23 mai 2022.

You may also like...