Tratamentul care vindecă dinții fără dentist sau plombe

Distribuie!


Câțiva oameni de știință au dezvoltat un produs care ar putea încuraja smalțul dintelui să crească. Asta înseamnă că am putea avea, în sfârșit, o modalitate de a tratat cavitățile dentare.

Cercetătorii de la Universitatea din Washington au dezvoltat un tratament bazat pe peptide – lanțuri scurte de aminoacizi, care nu pot fi considerate proteine complete, tocmai din cauza lungimii lor. Atunci când este aplicat pe leziuni dentare create artificial în laborator, produsul remineralizează smalțul dintelui și vindecă leziunea.


Remineralizarea ghidată de peptide este o alternativă sănătoasă a dinților, comparativ cu multe modalități curente. Emaila este unul dintre cele patru țesuturi majore care alcătuiesc dintele. Țesutul este produs de un tip de celulă numită ameloblast.

Aceasta secretă proteinele care formează smalțul în timp ce dintele este încă în gingie. Din păcate, odată ce procesul de formare a dinților este complet și dintele a apărut, ameloblastele noastre mor, iar noi continuăm să pierdem smalțul de-a lungul întregii vieți.


„Bacteriile metabolizează zahărul și alți carbohidrați fermentabili în medii orale, iar acidul, sub forma unui produs secundar, va demineraliza țesutul dentar”, a declarat cercetătorul Sami Dogan.

Într-o mică măsură, dinții noștri pot fi remineralizați cu ajutorul salivei, pastei de dinți cu fluor, dar și cu aditivii din apa potabilă. Dar, odată ce există o cavitate vizibilă pe dinte, trebuie să fie tratată de un dentist. De obicei, stomatologul forează și umple gaura cu o plombă.

Pentru a dezvolta noul tratament, echipa a apelat la una dintre proteinele produse de ameloblaste. Această proteină numită amelogenins joacă un rol cheie în formarea dintelui. Echipa a proiectat peptide bazate pe această proteină și a creat un tratament cu peptidă ca ingredient activ.

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații (GNI) – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații

Citiți și...

CEA MAI BENEFICA SARE DIN LUME, CARE POATE TRATA PESTE 20 DE BOLI
Dr. Armand Frăsineanu, neurolog: „Dacă nu sunt provocaţi, neuronii ajung într-un soi de stare de hibernare“. Sfaturi pentru un creier sănătos
România, pe ultimul loc în UE în privinţa standardului de viaţă; riscul sărăciei a ajuns la 41%
A baut suc de morcovi timp de 8 luni si S-A VINDECAT DE O BOALA GRAVA. Uite cum sa il bei si tu
Dr. Barry Marshall era convins ca bacteria H. Pylori cauzeaza ulcer la stomac. insa nimeni nu il credea. Fiindca era ilegal sa testeze aceasta teorie pe oameni, el a baut bacteria, s-a imbolnavit de ulcer in cateva zile, l-a tratat cu antibiotice si a castigat Premiul Nobel.
SUA | O femeie diagnosticată cu cancer în fază terminală a refuzat să avorteze, iar după naștere s-a vindecat de boală în mod miraculos și copilul a fost complet sănătos
ADIO IMPLANTURI DENTARE: Dinţii lipsă vor fi înlocuiți cu biodinţi, care vor creşte direct în gura pacienţilor
DEPOPULARE: Coca-Cola si Pepsi contribuie cu aproape 200.000 de decese pe an
ARDEIUL IUTE poate salva mii de vieți într-un minut. Dați mai departe această informație vitală
“Niciun medicament din lume nu vindecă vreo boală". Cristian Răchitan, unul dintre cei mai buni "diagnosticieni din lume”: Efectele negative sunt atât de mari, încât te tratezi de una şi creezi alte două boli
289.000.000 de dolari pentru un bolnav de cancer care a dat în judecată compania Monsanto
Descoperirea care ne va schimba viaţa: regiunea din creier care deţine secretul unei vieţi îndelungate

Distribuie!

Grupul Național de Investigații (GNI)

Grupul Național de Investigații (GNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Grupul Național de Investigații (GNI) a fost înființat la data de 23 mai 2022.

You may also like...