Trăsături uimitoare care indică un IQ ridicat!

Distribuie!


Persoanele cu IQ-uri ridicate au în comun destul de multe trăsături de personalitate care contestă stereotipul intelectual. Oricât de inteligent ai fi, unele dintre aceste trăsături te pot surprinde.

Efectul Dunning-Kruger a început cu descoperirea faptului că studenții cei mai competenți s-au subestimat, deoarece li s-au părut ușoare sarcinile, în timp ce elevii mai puțin competenți și-au supraestimat foarte mult competența. Iată de ce modestia se numără printre trăsăturile de caracter ale celor inteligenţi! Descoperă şi altele mai puţin obişnuite!


Înclinaţia spre a înjura

Există o concepție greșită potrivit căreia cei care înjură mult au un vocabular limitat. Studiile au arătat contrariul. Înjurăturile pot fi semnul unei utilizări mai inteligente a limbajului. Este o caracteristică suplimentară pe care un vorbitor o poate folosi pentru a spori eficiența comunicării.

Empatia

Persoanele foarte inteligente sunt în acord cu nevoile și sentimentele celorlalți și acționează astfel încât să răspundă nevoilor acestora. De obicei, sunt foarte interesate să afle mai multe despre oameni.


Însingurarea

Introvertiții se simt confortabil în singurătate. Mai mult, un studiu publicat în „British Journal of Psychology‟ sugerează că oamenii mai inteligenți tind să obțină mai puține satisfacții de pe urma socializării. Prin urmare, își savurează singurătatea.

Plăcerea de a citi orice

Ai putea spune că este evident, dar multor oameni deștepți le place să se lase prinşi de o carte bună, indiferent de gen. În plus, s-a dovedit că lectura în sine crește inteligența.

Autocontrolul

Studiile au demonstrat şi că oamenii cu un IQ mai mare îţi şin mai bine sentimentele sub control. De obicei, au un simț al planificării şi al stabilirii obiectivelor mult mai bun. Un experiment publicat în „Psychological Science‟ a oferit grupurilor de testare două opțiuni: una cu rezultate mai mici, dar imediate, sau un premiu mai mare mai târziu. Participanții cu scoruri IQ mai mari au preferat să aștepte, dând dovadă de un autocontrol mai bun.

https://clickpentrufemei.ro/dezvoltare-personala/psihologie/trasaturi-uimitoare-care-indica-un-iq-ridicat-2224155.html

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații (GNI) – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații

Distribuie!

Grupul Național de Investigații (GNI)

Grupul Național de Investigații (GNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Grupul Național de Investigații (GNI) a fost înființat la data de 23 mai 2022.

You may also like...