Tito a murit în 1980, dar sârbii îi plătesc datoriile și azi. Spre deosebire de liderul fostei Iugoslavii, Ceaușescu a lăsat România fără nicio datorie externă

Distribuie!

osip Broz Tito, omul care a condus Iugoslavia din 1943, a murit în 1980, dar sârbii plătesc încă pentru datoriile externe pe care le-a lăsat moștenire.
Serbia a plătit duminică  11,5 milioane de euro din buget și va plăti încă 69,7 milioane de euro în șase zile, și toate aceste sume sunt achitate în baza împrumuturilor pe care prim-miniștrii lui Tito le-au făcut de la creditori mondiali în anii ’70 – ’80, transmite „BLIC Biznis”, citat de Rador.
Este vorba despre creditele pe care premierii Milka Planinci și Veselin Djuranovići le-au luat în timpul fostei RSFI de la Paris Club și Banca Mondială, împrumuturi a căror ultimă tranșă care este datorată ajunge în anul 2041, respectiv, în anul 2031.
Spre deosebire de Tito, Nicolae Ceaușescu, cel alături de care fostul lider sârb a inaugurat, la 16 mai 1972, Sistemul Hidroenergetic și de Navigație Porțile de Fier I, a lăsat România fără nicio datorie externă.

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații (GNI) – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații

Distribuie!

Grupul Național de Investigații (GNI)

Grupul Național de Investigații (GNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Grupul Național de Investigații (GNI) a fost înființat la data de 23 mai 2022.

You may also like...