Teorie controversată: După moarte conştiinţa umană ia forma unor atomi şi formează sufletul

Distribuie!

Moartea nu înseamnă sfârşitul sau dispariţia totală. Cel puţin nu şi pentru conştiinţa umană. Este concluzia la care au ajuns doi oameni de ştiinţă, unul britanic şi altul american. Aceasta ia forma unor structuri de dimensiunea atomilor şi formează ceea ce popular numim suflet.


Doi oameni de ştiinţă, Sir Roger Penrose, fizician şi matematician la Oxford şi Stuart Hameroff, profesor emerit al departamentului de anestezie şi psihologie de la Universitatea Arizona susţin că sufletul este format din particule subatomice numite microtubule.

Aceste structuri se găsesc undeva în adâncul neuronilor unde, sub acţiunea gravitaţiei cuantice, generează ceea ce numim conştiinţă. În cazul morţii clinice, de exemplu, natura cuantică a microtubulelor este distrusă, dar nu şi informaţia conţinută.


Readucerea la viaţă a pacientului permite refacerea naturii cuantice şi revenirea informaţiei. Dacă pacientul moare, spune Hameroff, această informaţie cuantică poate continua să existe în afara corpului. E ceea ce numim suflet. Concluzia vine după o cercetare multidisciplinară de 15 ani.

Controversata teorie precum si rezultatele cercetarilor au fost publicate in presa europeana si in cea de pe ocean.


Despre teoria celor doi a spus mai multe fizicianul Andrei Dorobantu, care a fost invitat la Ora de Ştiri, dar şi profesorul George Litarcek.

– See more at: http://stiri.tvr.ro/teorie-controversata-dupa-moarte-constiinta-umana-ia-forma-unor-atomi-si-formeaza-sufletul_23461.html#sthash.1x76WHqg.dpuf

http://stiri.tvr.ro/teorie-controversata-dupa-moarte-constiinta-umana-ia-forma-unor-atomi-si-formeaza-sufletul_23461_video.html#view

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații (GNI) – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații

Distribuie!

Grupul Național de Investigații (GNI)

Grupul Național de Investigații (GNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Grupul Național de Investigații (GNI) a fost înființat la data de 23 mai 2022.

You may also like...