Teoria darwinista a originii speciilor, invalidată DIN NOU de studiul bureților-de-mare

Distribuie!


Oamenii de știință explică viața complexă prin teoria originii speciilor. Oxigenul la un nivel apropiat de cel actual, spun ei, a ajutat la explozia formării vieții complexe. Daniel Mills, cercetător danez, a ajuns la concluzia că nu e așa. Sau cel puțin asta i-au demonstrat niște bureți-de-mare.

 

Foto: flikr.comDaniel Mills este doctorand la Universitatea Danemarcei de Sud, în cadrul Centrului pentru Evoluția Pământului. El a intenționat să umple un gol în teoria originilor speciilor, care nu preciza nimic de cantitatea de oxigen necesară apariției vieții.


 

Această teorie susține că miliarde de ani viața pe Pământ a fost reprezentată doar de organisme simple, unicelulare. Creșterea bruscă a nivelului de oxigen din atmosferă a permis fotosinteza, proces prin care a fost creat mai mult oxigen, care a dus la apariția vieții animale.

 

Mills a încercat să afle care este nivelul de oxigen la care puteau supraviețui forme primitive de viață. Cele mai apropiate forme de viață de cele primitive erau bureții-de-mare, pe care i-a analizat pe o perioadă mai lungă de timp.


 

Mills a ajuns la concluzia că bureții pot trăi și crește și dacă mediul în care se dezvoltă ar conține 0,5 % din oxigenul prezent în momentul de față în atmosferă. Ce l-a uimit pe Mills e că procentul este mult mai mic decât cel pe care cercetătorii l-au considerat vital. Ceea ce înseamnă că viața era posibilă cu mult înainte de data la care au apărut primele forme de viață complexă. Colegii săi demonstraseră anterior și că o creștere masivă a nivelului de oxigen mai avusese loc cel puțin o dată, fără ca organisme complexe să se formeze.

 

„Poate că au fost alte mecanisme ecologice și evoluționiste la mijloc. Sau poate că pământul a fost lipsit de animale pentru că organisme complexe, pluricelulare pur și simplu evoluează greu”, a declarat Mills. Dacă rezultatul lui Mills este corect, baza teoriei originii speciilor trebuie să fie reconsiderată, iar factorul declanșator pentru apariția animalelor ar trebui să fie altul, nu oxigenul.

http://www.semneletimpului.ro/stirescurta/Teoria-originii-speciilor–invalidata-de-studiul-buretilor-de-mare–video–13706.html

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații (GNI) – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații

Distribuie!

Grupul Național de Investigații (GNI)

Grupul Național de Investigații (GNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Grupul Național de Investigații (GNI) a fost înființat la data de 23 mai 2022.

You may also like...