Templul de la Baalbek – cel mai mare templu de pe Planeta! O lespede gigantica de granit, din apropierea templului, are 25 m lungime, 6 m inaltime, 6 m latime si 1.500 de tone ! Nici o firma de constructii de pe Planeta, nu are macarale care sa poata ridica aceste blocuri de piatra enorme!

Distribuie!


Pe întreaga planetă există structuri uluitoare clădite cu mii de ani în urmă, care nu ar fi putut fi create decât cu o tehnologie cel puţin egală cu a noastră (de multe ori superioară). La Baalbek, o localitate situată la nord-est de Beirut, în Liban, trei blocuri masive din piatră, fiecare cântărind 800 de tone (!), au fost mutate cu cel puţin 600 de metri şi poziţionate vertical, la baza unui zid stâncos.Povestea s-a petrecut cu câteva mii de ani înaintea erei noastre!

Baalbek – Bacchus Temple Interior


Baalbek, Temple of Bacchus
Baalbek, Temple of Bacchus

Baalbek Stone


Un alt bloc de piatră din apropiere cântăreşte aproximativ 1000 de tone (greutatea a trei avioane cu reacţie). Cum a fost posibil ca nişte greutăţi atât de mari să poată fi mutate în acele vremuri îndepărtate? Istoricii oficiali nu doresc să răspundă la asemenea întrebări, ştiind unde ar conduce răspunsurile. Cărui constructor modern i s-ar putea cere să facă aşa ceva? „Să fac CE!? ar striga el. Eşti nebun”.

Citez si de pe site-ul efemeride.ro[1]:

“Ruinele antice de la Baalbek sunt unele dintre cele mai misterioase structuri arheologice descoperite până în prezent. Principala atracție este o construcţie megalitică care a fost cel mai mare templu roman din toate timpurile chiar dacă nu se afla pe teritoriul fostului imperiu, ci în Valea Bekaa, Liban.

Locul exact care a fost ales pentru construirea templului se află între două câmpii unde izvorăsc cele două izvoare cunoscute în antichitate sub numele de Litani şi Orontes. Locul sacru ales pentru construcția celui mai impozant templu din lume a fost aleasă cu minuțiozitate. Edificiul era situat în aşa fel încât toate drumurile din zona duceau la Baalbek.

Templul de la Baalbek are la origine alte 3 temple mai mici, unul în cinstea lui Bachus, altul închinat lui Venus şi ultimul în memoria lui Venus. Pe structura acestor trei temple a fost ridicat marele templu care uimeşte nu doar prin impozantă sa, dar şi prin modalitatea prin care a fost ridicat.

Constructorii acestui impozant edificiu spiritual, oricine ar fi fost ei, au acordat o foarte mare importanţă părţii nord-vestice, adică templului lui Venus (Zeus). Cei peste 18.000 metri pătraţi ai templului stau suspendaţi pe un podium gigant, construit în mai multe straturi care ajunge până la 15 metri înălțime deasupra solului. Acest podium trebuia construit în aşa fel încât să poată susține greutăţi foarte mari. Blocurile de piatră sunt unice în lume, sunt tăiate cu o impresionantă finețe şi precizie. Chiar şi în ziua de astăzi este imposibil să introduci o coală de hârtie în îmbinările blocurilor de piatră, atât de bine sunt aşezate. Aceste pietre au dimensiuni impresionante, unele măsurând 11 metri lungime şi 5 metri înălţime. Un asemenea bloc de piatră cântăreşte circa 500 de tone, iar blocurile de la baza soclului sunt şi mai mari. Pentru a înţelege imensitatea lor trebuie specificat faptul că cel mai mare bloc de piatră al Piramidei lui Keops cântăreşte în jur de 200 de tone.

Întreaga bază a templului Baalbek cântăreşte peste 5 miliarde de tone. Cu ce au fost transportate aceste pietre

De asemenea, există anumite blocuri imense de granit care măsoară peste 20 metri lungime, cu o înălţime cuprinsă între 4,5 şi 5 metri. Fiecare asemenea bloc reprezintă 3600 metri cubi de granit şi cântăreşte peste 1000 de tone. Este imposibil să nu ne întrebam cu ce au fost transportate asemenea blocuri impresionant de mari şi cum au fost tăiate pentru a fi așezate în poziția în care se afla şi astăzi?

Arheologii au descoperit că pietrele pentru ridicarea construcției au fost prelucrate la faţa locului, în timp ce blocurile de granit au fost “tăiate” la o carieră care se afla la aproximativ un kilometru de Baalbek. În acea carieră se afla şi în prezent un alt bloc de granit, care urma să fie transportat în incinta templului, măsurând 25 metri lungime şi 6 înălţime. Acesta uriaşă piatră cântărește mai bine de 1200 de tone. Şi atunci nu avem cum să nu ne întrebam obsesiv cine a putut să construiască un templu roman în afara graniţelor imperiului de o asemenea imensitate?

Există două teorii cu privire la construcția templului Baalbek, prima îi acreditează pe oamenii gigantici care au trăit în trecutul îndepărtat pe Pământ. Cea de-a doua presupune că o civilizație extraterestră este responsabilă cu ridicarea acestei structuri megalitice. Arheologii nu au putut să emită o părere concisă despre originea templului Baalbek, dar cu siguranţă că oamenii obişnuiţi nu au putut ridica o asemenea structură spirituală.”[1]

SURSE

1. http://www.efemeride.ro/baalbek-misterul-celui-mai-mare-templu-din-lume

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații (GNI) – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații

Distribuie!

Grupul Național de Investigații (GNI)

Grupul Național de Investigații (GNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Grupul Național de Investigații (GNI) a fost înființat la data de 23 mai 2022.

You may also like...