Substante chimice periculoase, descoperite in sapunuri si paste de dinti. Cum le identificam!

Distribuie!


Ne otravim cae putin in fiecare zi. Pericole sunt ascunse pana si in pasta de dinti sau in sapun. Unele dintre produsele pe care le folosim zilnic contin substante chimice periculoase, prezentate ca antibacteriene.

Sapun, pasta de dinti sau deodorant – unele dintre produsele de igiena pe care le gasim pe rafturile magazinelor din Romania contin o substanta cu potential cancerigen: triclosan.


Un studiu efectuat la nivelul Uniunii Europenem arata ca doar jumatate dintre consumatori citesc informatiile de pe ambalaje.

In pasta de dinti, triclosanul a fost introdus pentru proprietatile lui anti-bacteriene, de lupta impotriva gingivitei. Totusi, producatorii recunosc printr-un avertisment inscriptionat pe cutie, ca un astfel de produs nu poate fi folosit de copii.


Ingredientul care ar trebui sa ne faca bine, ar putea fi de fapt un factor declansator pentru mai multe boli.
Folosirea triclosanului poate duce la “Riscuri inacceptabile”- aceasta este concluzia la care a ajuns Agentia Europeana pentru Produse Chimice. In baza avizului eliberat de agentie, in 2016, Comisia Europeana a decis ca nu este oportuna utilizarea acestei substante in sapun sau pasta de dinti.
Si in America, spre exemplu,s-a demonstrat in urma mai multor studii efectuate pe animale ca triclosanul este  vinovat pentru anumite dezechilibre in organism.
“Expunerea la doze mari de triclosan este asociata cu o scadere a nivelului unor hormoni tiroidieni”
In anul 2000, guvernul suedez a avertizat public cetatenii sai sa nu mai foloseasca produse anti-bacteriene care au in compozitie substanta asta. De cealalta parte, un studiu recend al oamenilor de stiinta de la Universitatea Cambridge din Marea Britanie, au spus ca triclosanul prezinta potentialul de a intrerupe infectiile cu malarie.

http://www.stirilekanald.ro/substante-chimice-periculoase-descoperite-in-sapunuri-si-paste-de-dinti-cum-le-identificam-17820957

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații (GNI) – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații

Distribuie!

Grupul Național de Investigații (GNI)

Grupul Național de Investigații (GNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Grupul Național de Investigații (GNI) a fost înființat la data de 23 mai 2022.

You may also like...