Studiu recent – copiii nenăscuți pot simți durerea încă din primul trimestru de sarcină

Distribuie!


Un studiu foarte recent a arătat că în primul trimestru de sarcină copiii nenăscuți dezvoltă deja modele nervoase ca ale adulților. Prin utilizare mai multor tehnologii de ultimă generație, studiul crează o hartă celulară 3D, în care se observă dezvoltarea unor inervații (formarea unor rețele de nervi) asemănătoare cu cele ale adulților, înainte de încheierea primului trimestru de sarcină.

Studiile efectuate până în prezent au demonstat că este aproape concludent faptul că la 20 de săptămâni de sarcină copiii nenăscuți pot simți durerea, deși răspund la atingeri de la 8 săptămâni. Există și dovezi că durerea ar fi simțită cu mult timp înainte de săptămâna 20, unele studii indicând chiar săptămâna 5. Alte studii indică posibilitatea ca durerea să fie mult mai intens resimțită în primul trimestru de sarcină, ca urmare a maturizării inegale a neurofiziologiei fetale.


Deși recentul studiu asupra dezvoltării nervilor nu poate stabili, încă, pe deplin, că nenăscuții simt durerea încă din primul trimestru de sarcină, este încă o dovadă care ne arată că aceștia sunt fințe umane care au dreptul la viață. Concluziile studiului cresc probabilitatea ca durerea să fie simțită de copiii nenăscuți cu mult timp înainte de termenul acceptat de multă lume.

Din momentul conceperii, un copil nenăscut este considerat ca ființă separată de propria mamă, cu propriul AND unic. Inima sa începe să bată deja la 16 zile de la concepere, iar la 45 de zile pot fi detectate undele creierului. Organele încep să se dezvolte în 3 săptămâni de la concepere, iar la 8 săptămâni nenăscutul are toate organele. Copiii nenăscuți se pot juca chiar în uter la 8 săptămâni, prin mișcarea gurii sau degetelor, iar la 9 săptămâni cască și își sug degetul. La 10 săptămâni nenăscutul are deja propriile amprente unice.


La toate acestea putem acum adăuga, în baza concluziilor recentului studiu, și dezvoltarea sistemului nervos încă din primul trimestru de sarcină, încă o dovadă importantă în sprijinul faptului că nenăscuții sunt ființe umane care trebuie protejate.

Sursă: liveaction

 

http://stiripentruviata.ro/studiu-recent-copiii-nenascuti-pot-simti-durerea-inca-din-primul-trimestru-de-sarcina/?fbclid=IwAR2ScDMwY1d84hiAZ6tUK8B2bnhhhHeCBElGMy5tQaIFuCZbH4gEDzzeovs

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații (GNI) – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații

Distribuie!

Grupul Național de Investigații (GNI)

Grupul Național de Investigații (GNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Grupul Național de Investigații (GNI) a fost înființat la data de 23 mai 2022.

You may also like...

WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner