Statul român vrea să scape de liber profesioniști

Distribuie!

Antreprenori, salariați și liber profesioniști, nimeni nu trebuie să scape de incompetența lacomă a politicienilor și funcționarilor


De ani buni de zile statul încearcă să șteargă orice diferență între salariați și liber profesioniști și să elimine orice formă de libertate a celor din urmă. Dacă politicienii și funcționarii au reușit să vândă războiul împotriva salariaților drept război împotriva capitaliștilor, a acelor antreprenori care sunt oxigenul economiei naționale și pe care politicienii, funcționarii și marile mase populare îi detestă, în cazul liber profesioniștilor a fost ceva mai greu. Liber profesioniștii erau mai greu de atins. Nu sunt angajatori, nu au salariați, nu ”exploatează”, nu sug sângele poporului. Căci, conform mentalității noastre, cel care dă de lucru e mai detestabil moral decât cel care nu dă de lucru.

Statutul de liber profesionist, refugiu pentru salariați și antreprenori sătui de contribuții sociale

Adevărul e că mulți dintre români, încercând să scape de asediul statului asupra salariaților și antreprenorilor, mascat, cum am spus, în asediu exclusiv asupra ”patronilor îmbuibați” s-au refugiat în activități independente, în microîntreprinderi, în PFA-uri, consultanță, drepturi de autor. Marea sperietoare nu au fost impozitele, ci așa-zisele contribuții sociale, numite impropriu și cinic, asigurări.


Fuga după banii românilor

Disperați că nu-și pot acoperi cheltuielile electorale și că ar putea râmâne fără principala formă de control electoral al cetățenilor, politicienii și funcționarii s-au îndreptat împotriva liber profesioniștilor, a micilor afaceri, a PFA-urilor, a profesiunilor liberale, a tuturor celor care sunt propriii lor șefi fără a avea angajați în subordine. Astăzi particula ”liber” din liber profesionist nu-și mai are rostul. Dacă antreprenorii și salariații aveau deja buzunarele la dispoziția politicienilor și funcționarilor, acum a venit și rândul liber profesioniștilor, a tuturor celor ce trăiesc din propria muncă fără să fie angajați sau angajatori. Nu mai există român care să nu fie obligat să plătească contribuțiile cu amenințarea pușcăriei.

Fiindcă trebuie să spunem adevărul: România este țara în care asigurările se plătesc sub amenințarea pușcăriei, cu poliția la ușă. Nu vorbim de taxe sau impozite, ci de asigurări. Statul, atotputernic peste asigurări, nu a reușit sau nu a vrut, mai bine zis, să motiveze oamenii să-și plătească contribuțiile la sănătate, șomaj sau pensie. Din acest motiv statul a recurs la amenințări și pușcărie.


Principala motivație, poate chiar singura, a românilor care plătesc contribuțiile, este frica de pușcărie. Văzând că românii nu reacționează la aberațiile economice, logice și psihologice ale statului român, autoritățile, reprezentate de politicieni sau funcționari, au făcut ce știu mai bine și au puterea s-o facă oamenii statului: au dat lege și au chemat polițaiul cu pulanul.

Dacă am vorbi de o relație între un bărbat și o femeie, am fi în fața unui caz de violență domestică și viol. Un stat impotent se enervează și dă milităria jos din pod.

Statul român, stăpân absolut peste asigurările sociale și de sănătate, incapabil să-i motiveze pe cetățeni să se alăture sistemelor de asigurare, își consumă timpul și energiile cu soluții coercitive împotriva propriilor cetățeni. România este la sute de ani lumină de un sistem economic liberal.

Piață liberă, capitalism și asigurări

Iar dacă vorbim despre piață liberă și capitalism, trebuie să spunem  că foarte mulți oameni confundă sistemul asigurărilor, un sistem capitalist, cu comunismul sau socialismul. Sistemul asigurărilor este un sistem al pieței libere. Piața liberă înseamnă și solidaritate asumată în fața riscului. Etatismul doar a confiscat asigurările și le-a transformat în impozite. Deosebirea dintre abordări e că într-un sistem liberal oamenii aderă voluntar la un sistem de asigurări în timp ce într-un sistem etatist oamenii sunt obligați sub amenințarea forței să participe la sistemul de asigurări și nu au altă motivație decât teama de violența statului.

http://cincinnatus.ro/libertate-economica/statul-roman-vrea-sa-scape-de-liber-profesionisti/

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații (GNI) – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații

Distribuie!

Grupul Național de Investigații (GNI)

Grupul Național de Investigații (GNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Grupul Național de Investigații (GNI) a fost înființat la data de 23 mai 2022.

You may also like...