Spirulina contine toţi aminoacizii, vitaminele, sărurile minerale şi enzimele necesare întregii vieţi.

Distribuie!


Spirulina platensis conţine practic toţi aminoacizii, vitaminele, sărurile minerale şi enzimele necesare întregii vieţi. Ultimele cercetări ştiinţifice, au evidenţiat că spirulina are multiple efecte benefice asupra sănătăţii:
este indicată în terapia eczemelor tip psoriazis, datorită acizilor graşi (gama linolenic);
stabilizează circulaţia sângelui;
scade nivelul colesterolului;
are efect pozitiv în tratamentul hipertensiunii şi a bolilor cardiace;
reduce nivelul de glucoza în diabetul zaharat;
este factor inhibitor în metastază, prin terapia cu carotenoide;
prin polizaharide repară genomul ADN-ului, fiind imunostimulator;
are activitate antivirală. Inhibă HIV-1 și Epstein-Barr virus, Herpes simplex tip 1;
creste imunitatea, datorită compoziţiei de sulfolipide şi glucolipide;
vindecă rănile, având efect antimicrobian şi antibacterian;
reduce manifestările în artrita reumatoidă, având efect antiinflamator;
este antioxidant, previne stresul oxidativ şi neutralizează radicalii liberi;
are efect antiinflamator;
deoarece conţine zeaxantină, tot un antioxidant, previne bolile ochilor, cataracta şi degenerescenţa maculară;
având conţinut ridicat de fier, este indicată în anemia feriprivă;
deoarece conţine vitamina B12 este foarte importantă în tratarea anemiei pernicioase;
decongestionează organismul de metale grele şi dioxină;
poate fi adjuvant în tratarea unor boli, de exemplu cu efect pozitiv în boala Parkinson;
normalizează nivelul de imunoglobuline de tip E, dereglat în alergia la polen,
inhibă reacţia anafilactică;
stimulează creşterea florei intestinale cu lactobacilus;
are efect de protecţie în chemoterapie şi radioterapie ;
serveşte drept hrană la copii cu forme de malnutriţie (program nutriţional la preşcolari cu deficiențe de beta-caroten);
utilizabilă ca aliment şi supliment alimentar, fiind o sursă excelentă de proteine, vitamine și minerale.

Spirulina oferă avantaje ecologice: pădurile, plantele absorb dioxid de carbon prin fotosinteză: 1-4 tone/ha pe an şi degajă oxigen; Spirulina absoarbe dioxidul de carbon prin fotosinteză: 6.3 tone/ha pe an şi este producător de oxigen: produce 16.8 tone oxigen pe hectar într-un an.


Spirulina este o hrană completă faţă de alte alimente; astfel, conține:
de 20 ori mai mult fier (83.80 mg/100 g) decât în spanac (4.1mg/100g)
de 12 ori mai mult fier (83.8 mg/100g) decât în ficatul de vită (6.5mg/100 g)
de 25 ori mai multă vitamina B12 (160 µcg/100g) decât în ficatul de vită (6.5 mcg/100 g)
de 29 ori mai mult beta-caroten (246 mg/100g) decât în morcovi (8.4 mg/100 g)
de 3 ori mai mulţi acizi graşi polinesaturați (1340 mg) ca în primula de seară,
Spirulina are digestibilitate de 85% – 95 % faţă de carnea de vită.

Compoziția la 100 g masă uscată este următoarea: proteină, aminoacizi esenţiali (Isoleucină, Leucină, Lisină, Metionină, Fenilalanină, Treonină, Triptofan, Valină), aminoacizi neesenţiali (Alanină, Arginină, Acid aspartic, Cistină, Acid glutamic, Glicină, Histidină, Prolină, Serină, Tirozină), carbohidrați (Polizaharide), grăsimi (Acid Linolenic, Acid gama linolenic, Glicolipide, Sulfolipide), acizi nucleici (ADN, ARN), enzime (SOD), fibre, pigmenţi antioxidanţi (Clorofila A, Ficocianina, Carotenoide, Betacaroten, Total carotene, Xantofile, Zeaxantine, Criptoxantină), minerale (K, P, Na, S, Ca, Fe, Mg), oligoelemente (Mn, Zn, Cu, Cr, Se), vitamine (E, K1, Inosit, B1, B2, B3, Pantoten B6, B12, Acid folic, Biotina).
Vă recomand produsul, Spirulina cu extract total de cătină,produs de firma românească Hofigal. Este un produs care poate fi în fruntea oricărei piramide a calităţii,prin combinarea spirulinei cu extract de cătină (fruct, frunze, muguri, rădăcini, scoarţă).Uleiul de cătină (cu coenzima Q10) este incomparabil cu orice alt produs pe bază de coenzima Q10 de care poate beneficia orice om,îndeosebi cei aflaţi în dificultate, cu vârsta peste 35 de ani, dar mai ales persoanele de vârsta a treia, pentru revitalizarea organismului. Coenzima Q10 sau ubichinona refortifică orice tip de celulă din organismul uman, constituie bateria energetică a acestuia. Dacă avem în vedere că uleiul de cătină conţine peste 180 componente utile şi că acizii organici, prin neutralizare cu ionii de K, Ca și Mg conduc practic la cea mai complexă şi utilă polivitamină cu Ca și Mg.Înţelegem astfel de ce acest produs poate fi utilizat ca sursă pentru absorbţia calciului, net superioară oricărui aliment.Avertisment!!! Spirulina poate avea efecte adverse şi interacţiuni cu medicamente si de aceea trebuie sa cerem inainte de utilizare sfatul medicului de familie.Nu folosiţi nici un supliment alimentar,oricât ar fi de performant fară să cereţi sfatul medicului de familie sau terapeutului vostru.( Precauţie la cei cu hipertiroidie,deoarece spirulina are un conţinut ridicat de iod )!!!


Spirulina pe care o folosesti adesea ca supliment alimentar este o alga albastra-verzuie, originara din apele dulci ale Mexicului si Africii. Numeroase studii stiintifice au aratat efectele sale curative, iar in prezent spirulina se considera un adevarat panaceu.

Fitonutrientii continuti imbunatatesc sistemul imunitar, iar specialstii o recomanda pentru tratarea artritelor, bolilor cardiovasculare sau ale sistemului digestiv, informeaza herbwisdom.com.

Este bogata in proteine digerabile (in proportie de 60%), beta-caroten, vitamina B, E, fier si acizi esentiali. Este un puternic antoxidant si tocmai de aceea poate fi folosita si in tratarea cancerului.

Suplimentul este ideal pentru proprietatile sale anti-imbatranire, se digera usor, iar beta-carotenul actioneaza asupra sanatatii ochilor, imbunatatind vederea. Este de zece ori mai eficienta decat morcovii prin vitaminele continute, iar o pastila de spirulina pe zi este echivalentul a patru pana la noua fructe si legume.

Nu contine grasimi si normalizeaza valoarea colesterolului. Este ideala pentru mamici pentru ca imbunatateste lactatia. Fierul continut recomanda micile capsule in tratarea anemiilor, iar complexul de vitamine B continut este ideal pentru echilibrarea alimentatiei vegetarienilor.

Este tonicul general perfect si se administreaza intre mese, pentru a imbunatati digestia. In sezonul rece, spirulina te fereste de viroze si gripa, pentru ca iintareste sistemul imunitar si iti ofera energia de care ai nevoie zilnic.

Stimuleaza formarea de celule sanatoase si tocmai de aceea poate fi administrata si copiilor si batranilor. Balonarile si scaunul neregulat nu iti vor mai da batai de cap dupa un tratament naturist corespunzator cu aceasta alga.

Protejeaza flora intestinala si favorizeaza digestia usoara, protejand impotriva infectiilor care pot aparea pe fondul stresului si alimentatiei necorespunzatoare.

 

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații (GNI) – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații

Distribuie!

Grupul Național de Investigații (GNI)

Grupul Național de Investigații (GNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Grupul Național de Investigații (GNI) a fost înființat la data de 23 mai 2022.

You may also like...