Soluții pentru grădină: Cum poți obține 100 de kilograme de carfofi de pe un metru pătrat de teren

Distribuie!


Recolta-record este un deziderat nu doar pentru fermieri, dar și pentru grădinarii care cultivă legume pentru propriul consum, fermieri amatori ce au la dispoziție doar câteva sute de metri pătrați de pământ.
Pentru cei care doresc să recolteze cantități mari de cartofi, dar nu au spațiu mare de plantare, un grădinar american a dezvăluit pe internet invenția are îl ajută să scoată aproape 90 de kilograme de pe un singur metru pătrat cultivat. Ați ghicit: este vorba de cultivarea pe înălțime, iar sistemul necesită un pic de muncă, pricepere și…lemn ușor, precum cel de conifere.

Pentru a pune în aplicarea sistemul intensiv de cultivare a cartofilor în grădină, aveți nevoie de :
– cartofi de sămânță (pentru grădină)
– 24 de scândurele cu lungimea de un metru și lățimea de cel mult 20 de centimetri
– Patru stâlpi mai subțiri de lemn cu o înălțime de 1,2 metri
– Cuie sau șuruburi pentru fixarea lemnului


cultivare inteligenta cartofiP1040593

Începeți prin a construi ”baza” mini-culturii suspendate de cartofi, plasând în colțuri și fixând cei patru stâlpi pe care să se ridice construcția artizanală.

Pregătiți apoi pământul pentru cultivare, având grijă să urmăriți compoziția solului și care sunt deficiențele ce trebuie acoperite pentru ca planta să primească toți nutrienții de care are nevoie.


Plasați lădița construită deasupra pământului săpat, apoi completați cu sol fertil înainte de a sădi tuberculii, afundându-i la 10 centimetri, având grijă să rămână vizibili și la suprafață.

Când plăntuța ajunge să aibă o înălțime de circa 30 de centimetri, mai prindeți un rând de scândure pe stâlpii de susținere și completați cu pământ, având grijă să nu acoperiți tulpina în întregime. Repetați în timp cu restul scândurilor, ajungând astfel, la 6 ”etaje”.

Recoltarea cartofilor se face tot treptat. Desprindeți cu atenție primul strat de scânduri, cel de la bază, și culegeți cu grijă turberculii. Data următoare când aveți nevoie de cartofi, continuați cu al doilea strat de jos și tot așa până la epuizarea recoltei.
Potrivit grădinarului american care a postat pe internet invenția sa, de pe o suprafață de 0,4 metri pătrați (echivalentul a 4 square feet – engl.) se pot recolta chiar și 45 de kilograme (100 de pounds/livre) de cartofi într-un an. Adaptând proporțiile la o cutie cu o suprafață de un metru pătrat, rezultă că se pot obține până la 100 de kilograme. Cantitatea este una impresionantă, iar dacă vă apucați de implementat această idee, dați-ne un semn să ne spuneți ce cantitate ați reușit să recoltați dumneavoastră!
Urmariti clipurile de mai jos:

*Notă: sistemul poate fi implementat și cu cauciucuri suprapuse.

DSC05730

http://agrointel.ro/21081/solutii-pentru-gradina-cum-poti-obtine-100-de-kilograme-de-carfofi-de-pe-un-metru-patrat-de-teren/

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații (GNI) – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații

Distribuie!

Grupul Național de Investigații (GNI)

Grupul Național de Investigații (GNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Grupul Național de Investigații (GNI) a fost înființat la data de 23 mai 2022.

You may also like...