Semne după care ştim că partenerul de afaceri ne minte

Distribuie!

Limbajul trupului şi tehnicile de citire a chipului prin analiza trăsăturilor faciale sunt componente ale comunicării non-verbale, prin intermediul cărora putem identifica tiparul comportamental al interlocutorului sau al persoanelor din jur * este important să amintim că una dintre cele mai vechi forme de identificare a caracterului uman sunt tehnicile de citire a chipului * aceasta tehnică, înţeleasă corect şi aplicată, oferă numeroase indicii despre persoana observată, despre starea de sănătate, succesul pe care l-a dobândit sau pe care îl poate obţine, statutul sau social, inteligenţa, echilibrul psihic, domeniul de activitate, dacă a suferit pierderi financiare, dacă reprezintă sau nu un pericol pentru societate * se poate face o descriere complexă a unei persoane încă de la prima întâlnire


Comunicarea se compune din 55% limbaj non-verbal, 38% – paraverbal şi 7% cuvântul rostit. Limbajul nonverbal completează comunicarea dintre oameni şi face ca însemnătatea cuvintelor să fie susţinută sau dimpotrivă, demascat. „Tehnicile de citire a chipului reprezintă un instrument inteligent, care este utilizat adesea în afaceri şi reprezintă un plus de putere şi siguranţă pentru cel ce îl stăpâneşte. În afaceri, cel mai important de urmărit este privirea partenerului. Expresiile faciale, anumite trăsături ale chipului şi modul în care gesticulează partenerul sunt elementele suficiente care ne pot garanta o afacere de succes sau eşecul total. De exemplu, există trăsături specifice ale oamenilor buni investitori, care ştiu să gestioneze eficient resursele de care dispun şi întotdeauna vor urmări profitul, şi alte trăsături caracteristice acelor oameni care caută doar să dea lovitura şi să se retragă”, a explicat Suada Agachi, specialist în citirea tehnicilor faciale.
Ca să putem înţelege comportamentul celor din jur este necesar, mai înainte de toate, să învăţăm să ne privim pe noi înşine. „Observ la cursurile pe care le susţin cât de greu le vine unora dintre participanţi să se privească timp de câteva zeci de secunde în oglindă. Există tehnici speciale care se aplică în citirea chipului. Unele pornesc de la o trăsătură predominantă, altele de la frunte spre bărbie, altele pun accent pe trăsăturile proeminente (nas, gură), altele pe cele adâncite (ochi, tâmple). În momentul în care fiecare trăsătură este asociată cu semnificaţia sa, devine mult mai uşor să se realizeze o hartă imaginară a chipului celui analizat şi astfel se obţine o analiză complexă”, a explicat expertul.
Semnale de alarmă
Vocea este un indicator esenţial în schimbarea de dispoziţie. Astăzi nimeni nu mai ştie să asculte şi să privească. Un specialist în citirea chipului ştie să asculte şi să privească. De regulă, cu cât un chip este mai asimetric, cu atât starea interioară a persoanei respective se află într-un conflict mai pronunţat. Adică, una spune, dar alta gândeşte. Picioarele dezvăluie schimbările de dispoziţie ale persoanei cu care interacţionăm şi trădează dorinţele imediate. În momentul în care am deprins tehnica de a observa toate aceste modificări în poziţia interlocutorului, ne putem verifica încă o dată prin mici teste – întrebări sau reacţii, care să-l determine pe celălalt să ne ofere răspunsuri non-verbale suplimentare.

Chiar dacă pare ciudat, ştim mereu că suntem minţiţi, doar că nu ştim să acceptăm adevărul. „Prin folosirea tehnicilor de citire a chipului ne putem da seama imediat atunci când suntem minţiţi, însă adevărata artă este să-l determini pe cel care te minte să se dea singur de gol. Există trăsături specifice ale persoanelor cărora le place să amplifice sau să distorsioneze un adevăr, la fel cum există anumite trăsături faciale care îi caracterizează pe cei prietenoşi, calmi şi blânzi, cărora le vine foarte greu să mintă. Este foarte important de reţinut faptul că doar un anumit set de trăsături faciale nu garantează faptul că o persoană va minţi sau nu, ci trebuie să se ţină cont în momentul respectiv de mai multe aspecte, cum ar fi tonalitatea vocii, context şi mimica”, a punctat Suada Agachi.
Oamenii sunt deschişi la astfel de cunoaştere, fiecare om poate citi pe cel de lângă el, asta facem de fiecare dată când ne întâlnim unii cu ceilalţi. Una este să cunoşti un prieten şi să îţi dai seama cum se simte într-o zi, fiindcă te-ai obişnuit cu prezenţa lui şi îi cunoşti comportamentul, şi alta este să îţi dai seama din prima clipă când cunoşti un om care este caracterul său.

„Atunci când vocile se ridică discuţia nu mai funcţionează. În cercetările mele, împreună cu cei de la instituţiile de cercetare din domeniul fizionomiei, am ajuns la concluzia că cei care au o voce domoală şi vorbesc în şoaptă se înţeleg mult mai bine decât cei care au voci puternice. Cuplurile care ştiu să se înţeleagă şi în şoaptă realizează o comunicare eficientă atât pe plan emoţional, cât şi pe plan mental“- expert Suada Agachi


Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații (GNI) – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații

Distribuie!

Grupul Național de Investigații (GNI)

Grupul Național de Investigații (GNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Grupul Național de Investigații (GNI) a fost înființat la data de 23 mai 2022.

You may also like...