SECRETELE MARILOR CORPORATII DIN LUME: CUM CONTROLEAZA TOT CEEA CE CITESTI, VEZI SI MANANCI

Distribuie!


Acest grafic arata ca majoritatea produselor pe care le cumparam sunt controlate de doar cateva companii. Se numeste “Iluzia de a alege”.

In ciuda faptului ca pe piata se gasesc o multime de branduri din care poti sa alegi toate sunt detinute de cateva corporatii.


Cele zece companii care detin suprematia, la nivel global, in toate domeniile, si care au acaparat piata, sunt: Coca-Cola, PepsiCo, P&G, Nestle, Kraft, Unilever, Johnson&Johnson, Mars, Kellogg’s si General Mills.

Graficul, intitulat “Iluzia alegerii” arata brandurile pe care companii cu nume mari ajung sa le detina sau sa le influenteze.


Spre exemplu, Coca-Cola nu detine Monster, cunoscuta bautura energizanta, dar se ocupa de distributia sa. Yum Brans, care are in portofoliu KFC si Taco Bell, au un parteneriat exclusiv cu Pepsi.


Procter & Gamble, compania de 84 miliarde de dolari, care se bucura de cea mai mare publicitate in SUA, este legata de o multime de branduri care produc orice de la medicamente, pasta de dinti, pana la haine de clasa. Nu este de mirare ca P&G ar deservi astfel 4,8 miliarde de oameni din intreaga lume, prin aceasta retea uriasa.

Nici Nestle, o corporatie de 200 miliarde de dolari si cea mai mare companie alimentara din lume, nu sta mai rau. Cunoscuta in principal pentru produsele sale dulci, Nestle are, de fapt, 8.000 de branduri diferite in intreaga lume si detine o parte sau se afla in parteneriat cu o multime de altele in plus. Din reteaua sa fac parte compania de cosmetice L’Oreal, gigantul din domeniul produselor alimentare pentru bebelusi Gerber, brandul vestimentar Diesel si producatorii de mancare pentru animale Purina si Friskies.

Acesta dominatie mondiala nu se rezuma numai la domeniul produselor pe care le cumparam pentru consum. In ultimii zece ani, stirile si informatiile media pe care le consumam sunt si ele comasate la nivel inalt. 90% din media este acum controlata de doar sase companii, de la 50, cati jucatori importanti erau in 1983, potrivit unor date aparute in 2012.

Acesti monstri controleaza cele mai multe din ceea ce vedeti, auziti si cititi in fiecare zi. Ei detin retele de televiziune, canale prin cablu, studiouri de film, ziare, reviste, edituri, case de discuri si chiar multe dintre site-urile noastre preferate.

178 de milioane de oameni dupa trei continente citesc in fiecare dimineata stirile gigantului Time Warner prin 3 publicatii Wall Street Journal, The Sun si The Australian.

Iata si o mica parte din portofoliul celor mai cunoscute branduri din domeniul mediatic:

GE: Comcast, NBC, Universal Pictures, Focul Features;
News-Corp: Dow Jones & Company, Inc, Fox, Wall Street Journal, New York Post, 20th Century Fox;
Walt Disney: ABC, ESPN, Pixar, Miramax, Marvel Studios, Walt Disney Pictures, Disney Channel;
Viacom: MTV, VH1, Nick JR, BET, CMT, Paramount Pictures;
Time Warner: CNN, HBO, Time, Warner Bros, Cinemax, Cartoon Network;
CBS: Showtime, Smithsonian Channel, NFL.com, Jeopardy, 60 minutes.

Cel mai clar tablou al situatiei se regaseste la nivelul bancilor. 37 de institutii bancare s-au contopit in ultimele doua deccenii in numai patru: JPMorgan Chase, Bank of America, Wells Fargo si CitiGroup. Cele mai mari 10 banci din Statele Unite sunt responsabile acum de 54% din totalul rezervelor financiare, desi in 1990 detineau controlul a numai 20% dintre ele. In acelasi interval, numarul institutiilor bancare s-a redus de la peste 12.500 la aproximativ 8.000.

Unii oameni au inceput sa realizeze ca exista mari grupuri financiare care domina lumea. Uitati de politica, intrigi, conflicte, revolutii si razboaie. Nu este pura intamplare. Totul a fost planificat pentru o lunga perioada de timp.

Unii le numesc “teorii ale conspiratiei” sau Noua Ordine Mondiala. Oricum, cheia pentru a intelege evenimentele politice si economice actuale este la un nucleu restrans de familii care au acumulat foarte multa bogatie si putere.

Nu vom fi departe de adevar prin a da exemplu aceste familii, Goldman Sachs, Rockefellers, Loebs Kuh and Lehmans in New York, Rothschilds din Paris si Londra, Warburgs of Hamburg, Paris si Lazards Israel Moses Seifs Rome, ca fiind unele dintre cele mai influente din lume.

Multi oameni au auzit de Grupul Bilderberg, Illuminati, sau Comisia Trilaterala. Dar care sunt numele familiilor care conduc lumea si care au control asupra statelor si organizatiilor internationale, cum ar fi ONU, NATO sau FMI?

Pentru a incerca sa raspundem la aceasta intrebare, putem incepe cu cel mai simplu lucru: care sunt cele mai mari banci din lume si cine sunt actionarii lor.

Cele mai mari companii din lume sunt acum: Bank of America, JP Morgan, Citigroup, Wells Fargo, Goldman Sachs și Morgan Stanley. Sa vedem acum cine sunt actionarii lor.

Bank of America:

State Street Corporation, Vanguard Group, BlackRock, FMR (Fidelity), Paulson, JP Morgan, T. Rowe, Capital World Investors, AXA, Bank of New York, Mellon.

JP Morgan:

State Street Corp., Vanguard Group, FMR, BlackRock, T. Rowe, AXA, Capital World Investor, Capital Research Global Investor, Northern Trust Corp. and Bank of Mellon.

Citigroup:

State Street Corporation, Vanguard Group, BlackRock, Paulson, FMR, Capital World Investor, JP Morgan, Northern Trust Corporation, Fairhome Capital Mgmt and Bank of NY Mellon.

Wells Fargo:

Berkshire Hathaway, FMR, State Street, Vanguard Group, Capital World Investors, BlackRock, Wellington Mgmt, AXA, T. Rowe and Davis Selected Advisers.

Putem vedea un nucleu prezent in toate bancile: State Street Corporation, Vanguard Group, BlackRock și FMR (Fidelity). Pentru a evita repetarea lor, le vom numi acum “big four”

Goldman Sachs:

“The big four,” Wellington, Capital World Investors, AXA, Massachusetts Financial Service and T. Rowe.

Morgan Stanley:

“The big four,” Mitsubishi UFJ, Franklin Resources, AXA, T. Rowe, Bank of NY Mellon e Jennison Associates. Rowe, Bank of NY Mellon and Jennison Associates

Bank of NY Mellon:

Davis Selected, Massachusetts Financial Services, Capital Research Global Investor, Dodge, Cox, Southeatern Asset Mgmt. si … “The big four.”

Pentru a merge mai departe, putem incerca acum sa aflam actionarii acestor societati si actionarii marilor banci din intreaga lume.

State Street Corporation (unul din “Big Four”):

Massachusetts Financial Services, Capital Research Global Investor, Barrow Hanley, GE, Putnam Investment si … “big four”( actionari la ei insisi)

BlackRock (un alt “Big Four”):

PNC si Barclays

Cine se afla in spatele PNC? FMR (Fidelity), BlackRock, State Street, etc.

Si in spatele Barclays? BlackRock

Si am putea continua ore in sir, trecand prin paradisurile fiscale din Insulele Cayman, Monaco sau domiciliul legal al companiei Shell din Liechtenstein. O retea unde companiile sunt mereu aceleasi.

Pe scurt: cele mai mari opt companii financiare din SUA (JP Morgan, Wells Fargo, Bank of America, Citigroup, Goldman Sachs, U.S. Bancorp, Bank of New York Mellon and Morgan Stanley) sunt 100% controlate de zece actionari si avem patru societati mereu prezente in toate deciziile: BlackRock, State Street, Vanguard and Fidelity.

In plus, Federal Reserve este format din 12 banci, reprezentat de un consiliu de sapte persoane, care cuprinde reprezentanti ai “Big Four”, care la randul lor sunt prezente in toate celelalte entitati.

Pe scurt, Federal Reserve este controlata de patru mari companii private: BlackRock, State Street, Vanguard si Fidelity. Aceste companii controleaza politica monetara din SUA (si mondiala), fara nici un control sau alegere “democratica”. Aceste companii au lansat si participat la dezvoltarea crizei economice mondiale actuale si au reusit sa devina si mai bogati.

Pentru a incheia, haideti sa aruncam o privire peste companiile controlate de “Big four”:

Alcoa Inc.
Altria Group Inc.
American International Group Inc.
AT&T Inc.
Boeing Co.
Caterpillar Inc.
Coca-Cola Co.
DuPont & Co.
Exxon Mobil Corp.
General Electric Co.
General Motors Corporation.
Hewlett-Packard Co.
Home Depot Inc.
Honeywell International Inc.
Intel Corp.
International Business Machines Corp.
Johnson & Johnson.
JP Morgan Chase & Co.
McDonald’s Corp.
Merck & Co. Inc.
Microsoft Corp.
3M Co.
Pfizer Inc.
Procter & Gamble Co.
United Technologies Corp.
Verizon Communications Inc.
Wal-Mart Stores Inc.
Time Warner.
Walt Disney.
Viacom.
Rupert Murdoch’s News Corporation.
CBS Corporation.
NBC Universal.

Ce am descoperit:

  • “big four” controleaza 3 din cele 10 companii de la inceputul articolului Procter & Gamble, Coca-Cola si Johnson & Johnson, companii care detin suprematia, la nivel global, in toate domeniile, si care au acaparat piata.
  •  “big four” detine toate cele 6 mari companii de media Time Warner, Walt Disney, Viacom, CBS Corporation, NBC Universal, Rupert Murdoch’s News Corporation.

Deci, “big four” controleaza tot ceea ce citesti, vezi si mananci.

“Big four” controleaza marea majoritate a companiilor europene listate la bursa.

In plus, toate aceste persoane care intra in marile institutii financiare, cum ar fi FMI, Banca Centrala Europeana sau Banca Mondiala, au fost “instruiți” si raman “angajati” ai “Big Four”, care i-a si format.

Numele familiilor care controleaza “patru mari”, nu apar niciodata.

Acest articol este oferit sub licenta Creative Commons. Il puteti republica oriunde incluzand autorul, sursa si sa lasati toate link-urile intacte.

Despre Autor:
Calin Petru Barbulescu este autor pentru Secretele.com . „Iubirea este una dintre caile care duc la o eliberare spirituala completa. Viata o primesti gratis, nu ajunge sa platesti pentru ea, iar viata pe care o incepem plangand trebuie s-o terminam razand. Numai impreuna putem sa lasam o mostenire plina de iubire generatiilor viitoare!” Pe Calin Petru Barbulescu il puteti gasi si pe Facebook

Referinte
http://imgur.com/k0pv0?tags
http://www.reddit.com/r/photoshopbattles/comments/xomcc/not_sure_if_this_would_be_of_interest_here_but/
http://www.incont.ro/retail/falsa-iluzie-a-liberei-alegeri-cele-10-corporatii-care-conduc-lumea-si-care-controleaza-tot-ce-cumparam.html
– See more at: http://www.secretele.com/2014/11/secretele-marilor-corporatii-din-lume.html#sthash.VAf1n38N.nEPtQILz.dpuf

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații (GNI) – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații

Distribuie!

Grupul Național de Investigații (GNI)

Grupul Național de Investigații (GNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Grupul Național de Investigații (GNI) a fost înființat la data de 23 mai 2022.

You may also like...