Romania acuzata ca aprovizioneaza ISIS

Distribuie!


Ministerul roman al Afacerilor Externe a respins informatiile aparute in presa rusa, potrivit carora gruparea islamista Statul Islamic ar fi primit tancuri romanesti in anul 2013.

“Ministerul Afacerilor Externe, prin Departamentul pentru Controlul Exporturilor, ca autoritate nationala de control al exporturilor de produse militare, nu a primit spre examinare si, implicit, nu a eliberat nicio licenta de export de tancuri, catre nicio destinatie, in perioada 2012 – 2014”, a transmis MAE, citat de Mediafax.

Astfel, reprezentantii ministerului au respins informatiile aparute in presa “prin care, citandu-se surse anonime, se face referire la ipotetice livrari catre fortele extremiste ale gruparii Statul Islamic de ‘tancuri si arme de foc’ produse in Romania”.


Un oficial rus a declarat, marti, sub protectia anonimatului, pentru agentia RIA Novosti, ca extremistii islamisti din Irak ar fi primit arme de la serviciile secrete occidentale, armele fiind luate din tari est-europene, printre care si Romania.

Romania, printre tarile care i-au aprovizionat cu arme pe teroristii din Statul Islamic?


“Serviciile secrete occidentale sunt responsabile pentru ca au ales intermediari de incredere din tari occidentale pentru transferuri de bani, transportarea si livrarea unor ‘provizii’ mortale in Orientul Mijlociu. De la inceputul lui 2013, aparatura militara si armamentul au fost cumparate din Bulgaria, Croatia, Romania si Ucraina”, a declarat oficialul militar.

Potrivit acestei surse, e vorba de transportoare blindate, tunuri, lansatoare de rachete si munitie cumparate din Bulgaria, sisteme de artilerie din Croatia, tancuri si arme din Romania si vehicule de lupta din Ucraina.

http://www.ziare.com/stiri/mae/romania-acuzata-ca-i-aprovizioneaza-cu-arme-pe-teroristi-reactia-mae-1316357

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații (GNI) – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații

Distribuie!

Grupul Național de Investigații (GNI)

Grupul Național de Investigații (GNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Grupul Național de Investigații (GNI) a fost înființat la data de 23 mai 2022.

You may also like...