Rețetă rapidă de pâine fără drojdie pentru zile de restriște

Distribuie!


Rețetă rapidă de pâine fără drojdie pentru zile de restriște. In această perioadă în care suntem nevoiți să limităm ieșirile în zonele aglomerate, la cumpărături vă lansăm provocarea de vă realiza pâinea în casă.

Pâinea este un aliment foarte des întâlnit în alimentația noastră.  Unii dintre noi o blamează din cauză că aceasta “ingrasa”. Însă o pâine de calitate, mâncată cu măsură, nu are cum să strice, ba din contră, poate ajuta în realizarea unei diete complete și gustoase.


Oricine are în casă cel puțin un pachet de faină, însă nu tot timpul și drojdie. Ne-am gândit să vă prezentăm o rețetă de pâine care nu conține drojdie. Aceasta este foarte gustoasă dar cel mai important este faptul că nu necesită un timp și efort mare pentru a putea fi preparată în orice bucătărie.

Ingrediente pentru rețetă rapidă de pâine fără drojdie

  • 2 căni făină albă
  • 1 cană de apă
  • 1 plic praf de copt
  • 1 linguriță de sare
  • 1 lingură de semințe de in (nu este absolut necesar)
  • 1 lingură de semințe de floarea soarelui
  • 1 lingura de susan

Se pun toate ingredientele, inclusiv semințele, într-un bol și se amestecă. Semințele de in ajută la digestie, cele de floarea soarelui dau un gust plăcut iar susanul asigură o textură mai fină a aluatului realizat.


Pentru a face aluatul se adaugă treptat apa, puțin câte puțin, și se integrează treptat făina în cocă amestecând cu mâna. Sfat de la Răzvan Anton: ”Nu puneți toată apa deodată: va fi mult mai greu să obțineti un aluat omogen și fără cocoloase.”

 

Durata de frământare este de aproximativ 5 minute până când se obține o cocă omogena și elastică. O să observați că pentru acest tip de compoziție sunt suficiente câteva minute pentr a obține coca perfectă. O să vă dați sema că aluatul este gata când începe “să se țina singur”, cum ar spune bunica, și sunteți cam gata.

 

Puteți folosi o tavă de cozonac sau o mașină de făcut pâine din comerț, dacă ați achiziționat așa ceva, în care presărațî puțină făină.  Așteptați cam 10 minute, după care puneți-o la cuptor sau priniți aparatul. Cuptorul trebuie încălzit, puteți verifica instrucțiunile acestuia în funcție de model, la o temperatura medie.

Dupa 30 – 40 de minute, obținem o pâine cu coaja tare.

Pentru a ii da un pic de culoare puteți să o ungeți cu puțin ulei de măsline și o mai lăsați 2 minute în cuptor.

Pofta buna!

https://evz.ro/afacerea-care-a-explodat-in-plina-pandemie-de-coronavirus.html

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații (GNI) – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații

Distribuie!

Grupul Național de Investigații (GNI)

Grupul Național de Investigații (GNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Grupul Național de Investigații (GNI) a fost înființat la data de 23 mai 2022.

You may also like...