Primul zbor comercial din China efectuat cu ulei ars: Avionul nostru zboară sigur şi eficient cu ajutorul combustibilului bio

Distribuie!


Compania Hainan a anunţat sâmbătă că a avut primul zbor de pasageri din China, alimentat cu combustibil bio. Acest lucru reprezintă un eveniment important pentru industria zborurilor comerciale ale ţării, notează „China Times“.

Zborul comercial al companiei Hainan Airlines, care a transportat peste 100 de pasageri din Shanghai la Beijing, într-un Boeing 737, a folosit combustibil bio realizat de Sinopec din uleiul ars colectat din restaurantele chineze.
Cele două motoare ale avionului au fost alimentate de combustibil realizat dintr-un amestec de combustibil bio şi tradiţional, în proporţie de 50-50, a anunţat compania Hainan.
Suntem onoraţi să vedem că avionul nostru zboară sigur şi eficient cu combustibilul bio“, a declarat Pu Ming, vicepreşedintele Hainan Airlines, dar şi cel care a pilotat avionul.
Boeing a colaborat cu liniile aeriene chineze pentru a dezvolta industria combustibilului bio. În 2011, Air China a realizat primul zbor-test alimentat cu combustibil bio, al unui avion Boeing 747.
Compania TAROM ce face?
http://adevarul.ro/international/asia/primul-zbor-comercial-china-efectuat-ulei-ars-avionul-zboara-sigur-eficient-ajutorul-combustibilului-bio-1_55103531448e03c0fdd49405/index.html

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații (GNI) – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații

Distribuie!

Grupul Național de Investigații (GNI)

Grupul Național de Investigații (GNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Grupul Național de Investigații (GNI) a fost înființat la data de 23 mai 2022.

You may also like...