Primar din Germania: Prosperitatea orașului meu vine de la munca sasilor care au venit din Romania in anii 90

Distribuie!


Un orășel din Germania, aflat nu departe de granița cu Elveția și Franța, numără o mulțime de locuitori… bănățeni. Douăzeci la sută dintre ei sunt români, majoritatea din Timiș, din comuna Darova.

Potrivit redesteptarea.ro, acest lucru a fost dezvăluit de însuși primarul din Spaichingen, Hans Georg Schuhmacher, care a venit în vizită în Timiș în aceste zile pentru a participa la aniversarea a 230 de ani de atestare documentară a așezării bănățene Darova.


Edilul neamț a avut numai cuvinte de laudă la adresa românilor stabiliți în orașul său încă de la începutul anilor ’90.

„20 la sută din locuitorii din Spaichingen provin din România, majoritatea din Darova. Au plecat imediat după 1990, și-au cumpărat case, spații, s-au integrat foarte rapid și au ajutat mult la dezvoltarea industriei locale. Prosperitatea orașului meu înseamnă munca lor. În virtutea acestor relații mă aflu aici în Banat. Bugetul nostru este de 44 milioane de euro anual. Majoritatea banilor provin din impozitele diferitelor companii, iar restul de 6% de la populație”, a spus primarul Hans Georg Schuhmacher, potrivit sursei citate.


http://www.b1.ro/stiri/externe/primar-din-germania-prosperitatea-orasului-meu-inseamna-munca-romanilor-161077.html

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații (GNI) – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații

Distribuie!

Grupul Național de Investigații (GNI)

Grupul Național de Investigații (GNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Grupul Național de Investigații (GNI) a fost înființat la data de 23 mai 2022.

You may also like...