Povestea tunelului de sub Marea Neagră

Distribuie!


Unul dintre cele mai fascinate mistere ale țării noastre este tunelul secret de sub Marea Neagră. Nu se cunosc prea multe detalii despre acest presupus tunel, dar de nenumărate ori în istorie el a fost menționat în diverse ipostaze.

Povestea tunelului sau chiar ale tunelurilor de sub Marea Neagră începe odată cu Primul Război Mondial. Atunci este consemnată prima poveste prin care țăranii din Dobrogea foloseau un tunel misterios pentru a-și duce oile tocmai în Turcia. Intrarea în tunel era știută numai de câțiva oameni și era folosit doar în situații de urgență.


 

O altă consemnare interesantă a fost realizată undeva prin anii ’80, când un grup de muncitori de la Canalul Dunăre-Marea Neagră a descoperit o intrare a tunelului de sub Marea Neagră. Nu se știe cu exactitate dacă în acele vremuri tunelul a fost cercetat sau nu, dar știrea nu a fost făcută publică, doar s-a menținut într-un cerc restrâns.

Se mai spune că această intrare a fost descoperită într-un cimitir din Murfatlar și era folosită în dese rânduri de muncitorii de la canal pentru a trece în Bulgaria.


 

Exportul nu se realiza pe uscat sau cu vasele, ci prin două tuneluri de dimensiuni impresionante, potrivit cronicii menționate. Cele două tuneluri ar porni din sudul Dobrogei actuale și din Cadrilater și traversează Marea Neagră. În timpul războiului, aceste guri de acces au fost astupate din motive de siguranță națională și au fost păzite.

Există bănuieli cum că Securitatea era la curent cu existența acestor tuneluri megalitice și nimănui nu îi era permis să se apropie de căile de acces.

În prezent nu se mai știe nimic despre acest tunel. Nu se cunoaște nici locul prin care se poate accesa și nici cine l-a construit, cu ce scop și când.

Este la îndemâna oricui să înțeleagă că un tunel pe sub Marea Neagră nu se poate construi cu tehnologia din ziua de astăzi și asta presupune că a fost realizat de o civilizație extrem de avansată din punct de vedere tehnologic, care avea scopul de a se ascunde de un potențial inamic care ori exista pe Terra sau venea din spațiu.

Sursa: https://www.efemeride.ro/mistere-tunelul-de-sub-marea-neagra-construit-de-o-civilizatie-extrem-de-avansata

Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații (GNI) – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații

Distribuie!

Grupul Național de Investigații (GNI)

Grupul Național de Investigații (GNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Grupul Național de Investigații (GNI) a fost înființat la data de 23 mai 2022.

You may also like...