Populații cu abilități naturale ieșite din comun

Distribuie!


Kenya este țara furnizoare a celor mai redutabili sprinteri. Majoritatea acestor alergători de excepție provin din același trib: kalenjin.

Până în prezent nu s-a reușit explicarea motivelor care fac din membrii acestei populații atleți de anvergură mondială.


În schimb, s-a descoperit faptul că există o componentă genetică ce leagă acești oameni de performanțele sportive pe distanțe scurte, medii sau lungi.

Membrii tribului bajau, din Indonezia, sunt supranumiți „nomazii mării”, întrucât pot sta în apă ținându-și respirația chiar și câteva minute. Și asta fără vreun echipament.


S-au înregistrat chiar cazuri în care experimentații acestui trib au rămas și 13 minute scufundați înainte de a reveni la suprafață să respire.

Specialiștii Universității Cambridge, care i-au studiat, au ajuns la concluzia că membrii acestei populații au capacitatea de a-și ține respirația timp record pentru că trupul lor s-a adaptat la această activitate prin mărirea cu 50% a capacității splinei.

La rândul lor, membrii tribului moken, din Thailanda, văd perfect în apă.

În 1999, cercetătorul Anna Gislen, de la Universitatea din Lund, a trăit o perioadă alături de membrii acestui trib și a descoperit că, spre deosebire de alți copii, micuții moken au vederea subacvatică de două ori mai dezvoltată, grație abilității de a contracta pupilele, până la schimbarea formei ochiului, care în acest fel se adaptează la vederea sub apă.

Un trib izolat din Ecuador suferă de sindromul Laron, care îi lasă pe acești oameni foarte mărunți de statură.

Nimeni nu a luat mult în seamă acest sindrom până când cercetătorul Jaime Guevara-Aguirre a pus în evidență faptul că membrii acestui trib sunt imuni la unii dintre marii ucigași ai contemporaneității: diabetul și cancerul.

O populație din China, pe nume hmong, a dezvoltat un sistem complex de comunicare, bazat pe fluierat.

Întrucât se află de regulă la distanțe mari și trăiesc într-o zonă muntoasă, în Himalaya, a „vorbi” prin fluierături a ajuns o adaptare care implică abilități ieșite din comun, scrie listverse.com.

Oamenii care văd cel mai bine din lume sunt aborigenii din Australia. Unii dintre ei au fost înregistrați cu o vedere mai precisă de patru ori decât a unui om obișnuit.

Această performanță i-a făcut foarte căutați de armata Australiei, care îi mai folosește și azi pentru depistarea de la distanță a migranților ilegali sau a vaselor de pescuit care nu au dreptul să fie în largul coastelor australiene.

 

http://www.cunoastelumea.ro/populatii-stravechi-cu-abilitati-naturale-iesite-din-comun/

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații (GNI) – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații
Un medicament care „ajută la pierderea în greutate” a devenit viral. Specialiștii sunt reticenți cu privire la eficiența pastilei
Templul de la Baalbek – cel mai mare templu de pe Planeta! O lespede gigantica de granit, din apropierea templului, are 25 m lungime, 6 m inaltime, 6 m latime si 1.500 de tone ! Nici o firma de constructii de pe Planeta, nu are macarale care sa poata ridica aceste blocuri de piatra enorme!
SirVic, celebrul hacker român care a spart serverul NASA, a fost condamnat la 54 de ani de închisoare | Cum a scăpat de pedeapsă şi care e despăgubirea pe care o pretinde statul american
Gustavo Dudamel, dirijorul Filarmonicii din Viena, a ajuns geniu datorita sistemului venezuelean El Sistema, care impunea ore de muzica obligatorii in scoli si in timpul liber
Un OZN a fost pictat acum 400 de ani într-o biserică din România! Cum e posibil așa ceva?
Povestea celor sapte manastiri unite printr-o linie. Toate sunt inchinate Arhanghelului Mihail
TRUCUL MINUNE PRIN CARE ITI SCAZI TENSIUNEA IN DOAR 5 MINUTE! NU AI NEVOIE DE NICIUN MEDICAMENT
Un SECRET despre PĂR şi de ce indienii purtau mereu părul lung
Doctorii morți nu mint: lucruri pe care nu le vei afla de la nici un doctor din lumea asta
Inginerii deveniți hackeri preiau controlul de la 15 km distanță asupra unui Jeep Cherokee. Blochează ușile, dezactivează frânele, opresc motorul, accelerează mașina, învârt volanul fără ca șoferul să poată face ceva.
Scrisoarea de dragoste a unui irlandez pentru România: „N-am mai primit un astfel de ajutor la niciun hotel din lume“
Cum s-a schimbat total VIAŢA TINEREI care a fugit de JOBUL la birou şi face SĂPUN din LAPTE la sat

Distribuie!

Grupul Național de Investigații (GNI)

Grupul Național de Investigații (GNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Grupul Național de Investigații (GNI) a fost înființat la data de 23 mai 2022.

You may also like...