Pieţele din întreaga lume sunt în picaj: Scăderea de pe burse s-a extins şi la acţiunile europene, inclusiv la Bucureşti

Distribuie!


Scăderea de pe burse a revenit luni, după ce materiile prime au scăzut puternic în contextul îngrijorărilor că băncile centrale din cele mai mari economii pun sub semnul întrebării efectele unor măsuri suplimentare de relaxare fiscală, scrie Bloomberg.

Acţiunile din Europa şi Asia au scăzut cel mai mult de după votul din iunie pentru Brexit, iar petrolul a scăzut până la 45 de dolari barilul.


Indicele Stoxx Europe 600 a scăzut cu 1,8%, în timp ce indicele Euro Stoxx 50, care măsoară performanţa celor mai mari 50 de companii listate pe bursele europene, a scăzut şi mai mult, cu 2,18%.

Indicele FTSE 100 al bursei din Londra a scăzut cu 1,68%, indicele DAX al bursei din Frankfurt a scăzut cu 2,05%, iar bursa din Franţa a scăzut cu 2,19%. În Spania a fost o scădere de 2,43%.


La Bucureşti s-a resimţit de asemenea scăderea, indicele BET înregistrând un declin de 1,74%, toate acţiunile din indicele BET scăzând. Bursa de Valori Bucureşti şi Transgaz au înregistrat cele mai mari pierderi, cu 3,41%, respectiv 2,91%. BRD SocGen a scăzut cu 2,43%, în timp ce Banca Transilvania a scăzut cu 2,33%.

Liniştea care a caracterizat pieţele globale pentru ultimele două luni a fost suspendată în condiţiile în care băncile centrale încep să pună sub semnul întrebării beneficiile unor programe suplimentare de stimulare economică, iar pieţele emergente înregistrează cele mai mari declinuri din iunie.

Indicele S&P 500 a scăzut vineri cu 2,5%, la 2.127 în New York, cel mai scăzut nivel din ultimele două luni. Aceasta a întrerupt calmul cu care se obişnuise piaţa în ultimele 43 de zile. De asemenea indicele Dow Jones Industrial Average a scăzut cu 2,1%, scrie Bloomberg.

Indicele MSCI World a scăzut cu 2,1%, cel mai mult din 27 iunie

În Asia, indicele MSCI Asia Pacific a scăzut cu 1,22%. Toate bursele asiatice sunt pe scădere. În Japonia, indicele Topix a scăzut cu 1,54%, în timp ce la Hong Kong bursa a înregistrat un declin de 2,89%. Indicele bursei din Shanghai, CSI 300, a scăzut cu 1,67%, în timp ce piaţa bursieră din Australia a scăzut cu 2,24%.

Preţul petrolului a scăzut cu 1,7%, la 45,10 dolari barilul în New York, după ce producătorii americani au crescut nivelul de producţie, în ciuda unei supra-oferte. Sondele din SUA funcţionale pe câmpurile petroliere au crescut la cel mai ridicat nivel din februarie, potrivit datelor de la Baker Hughes, scrie Bloomberg.

Nichelul a scăzut cu 3,5% în Londra, pentru prima oară în ultimele opt zile.

Aurul a crescut cu 0,2%, după ce în ultimele trei sesiuni scăzuse cu 1,6%. Odată cu creşterea volatilităţii din piaţă, investitorii încep din nou să se îndrepte spre active sigure, ceea ce va creşte preţul aurului.

 1

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații (GNI) – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații

Distribuie!

Grupul Național de Investigații (GNI)

Grupul Național de Investigații (GNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Grupul Național de Investigații (GNI) a fost înființat la data de 23 mai 2022.

You may also like...