Persoanele care ofera o mana de ajutor sunt de zeci de ori mai fericite!

Elderly man laughing. Senior male on nature background. Wonderful mood every day. Can't restrain the laughter.; Shutterstock ID 507825094
Distribuie!


Cele mai mici acte de bunatate au inca potentialul de a face schimbari pozitive pentru ceilalti. Afla cum simplele actiuni de bunatate iti pot imbunatati starea de spirit (si sanatatea).

 Potrivit mai multor studii si experimente, ajutorul acordat altor persoane poate avea la fel de multe beneficii pentru tine precum pentru persoanele ajutate. Afla cum simplele actiuni de bunatate iti pot imbunatati starea de spirit (si sanatatea).

Vrei sa iti pastrezi rezolutiile facute pentru aceasta vara, sa te simti mai bine si sa faci o diferenta? Cele mai mici acte de bunatate au inca potentialul de a face schimbari pozitive pentru ceilalti. Ia in considerare impactul atunci cand admiri noua coafura a unei persoane, cand zambesti unei persoane necunoscute sau cand ajuti o persoana sa care bagajele pe scarile de la metrou.


PUBLICITATE

Oamenii au evoluat ca fapturi pline de compasiune. In caz contrar, cum am putea sa ne crestem copiii si sa ne pastram prietenii? Astazi, tendinta de a fi mai buni cu cei din jurul nostru este strict legata de noi.

“Suntem cu totii programati sa avem abilitatea de a fi empatici” – a declarat dr Barry Wiser (psiholog) potrivit besthealthmag. “De aceea ne simtim bine cand facem ceva pentru altcineva si experientele noastre vor continua sa modeleze acest lucru.” – a continuat el.


De fiecare data cand primesti un zambet recunoscator pentru faptul ca tii o usa deschisa iti doresti sa repeti gestul.

Universitatea York a publicat in urma cu cateva luni un studiu in care participantilor li s-a cerut sa se comporte mai dragut cu o alta persoana timp de cateva minute pe zi. Dupa sase luni, participantii au raportat mult mai multa stapanire de sine si fericire.

De asemenea, studiile au constatat ca persoanele care si-au facut un obicei din a ii ajuta pe altii sunt mult mai sanatosi, iar persoanele mai in varsta care fac munca voluntara pot trai mai multi ani.

Actiunile de bunatate simple sunt cele care fac diferenta

Cea mai buna veste este ca nu trebuie sa sapi singura un put de apa dulce intr-o tara din lumea a treia pentru a face o diferenta si a culege beneficiile. Asadar, ce poti face? Iata cateva sugestii simple pentru a incepe:

1. Ofera o mana de ajutor. Cand vezi pe cineva care se lupta cu un carucior pentru copii pe scari sau o persoana care are mult prea multe bagaje… ia-ti cateva clipe din timpul tau pretios si ajuta.

2. Ofera complimente. Cine nu le iubeste?

3. Fii buna cu strainii. Zambeste.

4. Nu te certa cu nimeni. Nici in cele mai dificile situatii.

5. Spune “Multumesc”. Este un cuvant simplu care face o diferenta uriasa. Iar oportunitatile sunt nesfarsite.

foto interior si prima pagina: Dualororua, Shutterstock

https://www.kudika.ro/articol/good-vibes/50165/persoanele-care-ofera-o-mana-de-ajutor-sunt-de-zeci-de-ori-mai-fericite/pagina-2.html

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații (GNI) – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații

Distribuie!

Grupul Național de Investigații (GNI)

Grupul Național de Investigații (GNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Grupul Național de Investigații (GNI) a fost înființat la data de 23 mai 2022.

You may also like...