Pedalezi 1 oră și ai curent electric în casă 24 de ore

Distribuie!


Oamenii se plâng adesea că facturile la energie sunt din ce în ce mai costisitoare. În același timp, mai spun că sunt așa de ocupați încât nu găsesc timp pentru exerciții fizice. Cele două probleme par să-și fi găsit rezolvarea într-o invenție care-i aparține lui Manoj Bhargava, miliardarul de origine indiană care a creat o bicicletă ce ar putea să alimenteze cu energie, timp de 24 de ore, o locuință din mediul rural, dacă o singură persoană dă la pedale timp de 1 oră, scrie trueactivist.com.

Miliardarul Bhargava și echipa sa au creat  bicicleta hibrid sperând că vor rezolva în acest mod ingenios lipsa de energie electrică cu care se confruntă un număr mare de oameni din întreaga lume. Totul necesită energie, a spus Bhargava care a subliniat că aproximativ jumătate din populația planetei nu are acces la energie electrică sau accesul se limitează la 2 ori 3 ore.” Accesul la energie curată și gratuită va permite comunităților care trăiesc în sărăcie nu numai să-și lumineze casele, ci să se și conecteze la internet pentru a se instrui”, a spus Bhargava, care plănuiește să distribuie, anul viitor, 10.000 de astfel de biciclete în India.


Bhargava a spus, într-un interviu citat de National Geographic, că această bicicletă, aflată în stadiul de proiect, ar putea fi construită cu costuri minime, de aproximativ 100 de dolari, iar primele 50 de astfel de biciclete vor fi testate în primul trimestru al anului viitor în India, în 15 sau 20 de sate.

Bicicleta miliardarul indian ar putea furniza curent electric pentru aproximativ 1,3 miliarde de persoane care trăiesc în mediul rural, în țările sărace, iar în țările bogate ar putea  fi utilizată pentru a reduce consumul de energie, dar și ca o modalitate ieftină și plăcută de a mai da jos din kilogramele în plus.


Sursa text, foto și video: trueactivist.com

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații (GNI) – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații

Distribuie!

Grupul Național de Investigații (GNI)

Grupul Național de Investigații (GNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Grupul Național de Investigații (GNI) a fost înființat la data de 23 mai 2022.

You may also like...