Painea facuta dupa retea din comunism iese mai scumpa ca atunci se foloseau doar lucruri de calitate fara chimicale

Distribuie!

 


Pe vremea lui Ceausescu se manca putin si bun….mancarea care se gasea pentru “omul de rand” era echivalenta cu cea de la rafturile bio de astazi, sau mancarea pe care o mananca ” elitele” ca Printul Charles…in general mancarea foarte scumpa astazi din magazine, de la rafturile bio, aia ne-o dadea taticul natiunii!!!

 

Pâinea făcută după reţete din comunism, mai scumpă decât cea actuală, revine pe piaţă


Brutarii vor scoate pe piaţă după 1 noiembrie mai multe sortimente de pâini făcute după reţete din comunism, printre care „franzela Bucureşti“, lungă de 65 de centimetri, care conţin, pe lângă ingredientele clasice, şi zahăr, lapte şi grăsimi, a declarat Aurel Popescu, preşedintele patronatului din industria panificaţiei Rompan, potrivit Mediafax.

„Începând cu 1 noiembrie vom lansa pe piaţă mai multe sortimente de pâine mai specială, premium, care vor fi realizate după reţete vechi de acum 30 de ani. Având adaosuri de zahăr, lapte şi grăsimi, aceste pâini vor fi mai scumpe decât cele clasice. Reţetele de pâine de dinainte de 1989 erau mai bune şi mai sănătoase decât cele de acum, erau mai naturale, pentru că nu conţineau amelioratori“, a spus Aurel Popescu, preşedintele patronatului din industria panificaţiei Rompan şi proprietarul unei fabrici de pâine.


Noile tipuri de pâine vor fi însoţite de un certificat eliberat de Ministerul Agriculturii, care să ateste că respectă reţetele vechi şi că nu conţin amelioratori. Aurel Popescu afirmă că reţetele vechi nu mai erau aplicate de multă vreme nici în cazul pâinii premium, iar laptele era înlocuit cu apa, sau untul cu margarina.

„Vom ieşi pe piaţă cu pâine albă, semialbă, neagră sau cu cartofi, dar şi cu pâine cu secară. Vom reface şi franzela Bucureşti, care până în 1989 se găsea pe piaţă în Capitală. Era ca o baghetă lungă de 65 de centimetri şi cântărea 400-500 de grame, şi conţinea făină albă, drojdie, apă, sare, lapte, margarină şi zahăr“, a afirmat oficialul patronatului. Piaţa de morărit şi panificaţie este de aproximativ 1 miliard de euro anual.

21 octombrie 2014

http://adevarul.ro/economie/afaceri/painea-facuta-retete-comunism-mai-scumpa-decat-cea-actuala-revine-piata-1_54462fe70d133766a81ce755/index.html

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații (GNI) – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații

Distribuie!

Grupul Național de Investigații (GNI)

Grupul Național de Investigații (GNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Grupul Național de Investigații (GNI) a fost înființat la data de 23 mai 2022.

You may also like...