Organizație britanică, raport devastator | DNA și serviciile secrete subminează independența justiției din România. Politicienii au capacitatea de a dirija anchetele

Distribuie!


Raport devastator pentru România! DNA şi serviciile secrete subminează independenţa Justiției. Concluziile sunt făcute publice de o organizaţie din Marea Britanie, care a făcut un raport pe tema luptei anticorupţie din România. Britanicii consideră că DNA folosește practici similare celor din perioada comunistă. 

”Politicienii sunt capabili să își exercite influența asupra DNA prin controlul pe care îl au asupra numirilor în funcţii cheie şi prin dirijarea anchetelor în care sunt implicate persoane foarte importante. Există îngrijorări crescânde referitoare la implicarea serviciilor secrete care, alături de DNA, ar submina independenţa justiției, toate aceste aspecte având ca efect slăbirea statului de drept”, se arată în raportul The Henry Jackson Society, citat de B1 TV.


Potrivit unui comunicat de presă al organizației britanice, este subminată independenţa justiţiei în România, iar politicienii români sunt angajaţi în reglări de conturi politice şi grave încălcări ale drepturilor omului care sunt mascate drept eforturi anticorupţie.

Pe de altă parte, guvernul ar refuza să investigheze acuzaţiile referitoare la infiltrarea serviciilor de informaţii în justiţie şi procuratură.


Raportul îndeamnă partenerii internaţionali ai României să ia măsuri, iar Comisia Europeană ar trebui să declanşeze Mecanismul Statului de Drept, care este proiectat pentru a trata ameninţări sistemice asupra statului de drept din cadrul UE.

Organizație britanică, raport devastator | DNA și serviciile secrete subminează independența justiției din România. Politicienii au capacitatea de a dirija anchetele

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații (GNI) – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații

Distribuie!

Grupul Național de Investigații (GNI)

Grupul Național de Investigații (GNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Grupul Național de Investigații (GNI) a fost înființat la data de 23 mai 2022.

You may also like...

WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner