Orașe secrete cu locuitori… inexistenți în registre- Proiectul Manhattan

Distribuie!

 


În anul 1943, Al Doilea Război Mondial era în toi, iar aliații doreau să construiască acea armă care să încheie conflictul  – bomba atomică.

În trei orașe – Oak RidgeLos AlamosHanford – s-a desfășurat programul american de înzestrare nucleară, denumit și „Proiectul Manhattan”.


Ea constituia un secret atât de important, încât nimeni nu avea voie să comunice nici măcar prietenilor sau familiei cu ce se ocupă, iar întregul spațiu era arondat unui singur punct poștal – un copil născut aici era trecut în acte la „Oficiul Poștal 1663”.

Oak Ridge a fost un alt oraș în care s-a desfășurat proiectul. Nimeni de aici, nici măcar cercetătorii nu știau la ce lucrau. Acestora li se cerea chiar să treacă teste cu detectoare de minciuni.


O așezare numită 40 a constituit un secret militar în ceea ce privește dezvoltarea unui program nuclear –al fostei URSS.

Orașul a fost mai bine aprovizionat și avea o calitate mai bună a vieții decât oricare altă localitate din țară, însă a fost șters de pe hărți, iar cei care au locuit acolo au fost eliminați din registre.

Secretul întunecat al acestui oraș este că aici s-au întâmplat unele dintre cele mai grave accidente nucleare, depășite ca severitate numai de Cernobâl.

În orașul 40 încă există activitate, așezarea este bine păzită și găzduiește o mare parte din materialul nuclear al Rusiei.

Sub orașul Corsham, din Anglia, a existat multă vreme un buncăr secret, de mari dimensiuni, construit special pentru a-i proteja pe aleși de atacurile nucleare.

În cazul unui astfel de conflict, circa 4.000 de membri și angajați ai guvernului, nenumiți, puteau trece aici de „iarna nucleară”.

Spațiul, echipat cu o stație de radio, un spital și un lac subteran, care să asigure apa, avea, de asemenea, o linie de tren.

Scos de la „secret” în 2004, „orașul” a fost deschis și chiar scos la vânzare, la prețul de 1,5 milioane de lire sterline.

http://www.cunoastelumea.ro/orase-secrete-cu-locuitori-inexistenti-in-registre/

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații (GNI) – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații

Distribuie!

Grupul Național de Investigații (GNI)

Grupul Național de Investigații (GNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Grupul Național de Investigații (GNI) a fost înființat la data de 23 mai 2022.

You may also like...