Oamenii de stiinta au descoperit un craniu de fetita in Alaska care demonstreaza ca un singur grup ancestral s-a desprins din Asia si a populat America

Distribuie!


Alaska- s-a descoperit un craniu de fetita de 6 saptamani al carei ADN i-a facut  pe oamenii de stiinta sa descopere modul in care au ajuns aborigenii americani ( indienii) in America de astazi. In urma dovezilor, s-a constatat conform ADN-urilor comune ca a existat o singura migratie din Asia spre America, in epoca de gheata un pod care lega Siberia de Alaska peste stramtoarea Bering, chiar si limba folosita de aceste popoare era asemanatoare la toate ramasitele descoperite pana acum.

Ramasitele fetitei arata ca facea parte dintr-un trib care manca ren, somon,bizon. Ea a fost inmormantata conform traditiilor alaturi de verisoara ei.


Oamenii de stiinta au concluzionat ca un singur grup etnic ancestral, s-a desprins din populatia asiatica acum mii de ani, in functie de calculele fiecarui istoric, rezultand doua linii genetice care au ajuns in America. Prima linie genetica s-a intine in intreaga America de nord, devenind nativii americani de astazi.

A doua linie identificata, se regaseste in zona Alaska, numita si vechii beringieni, printre care se regaseste si fetita descoperita.


https://www.reuters.com/article/us-science-genome/alaskan-sunrise-girl-sheds-light-on-how-humans-populated-americas-idUSKBN1ES1NH?utm_campaign=trueAnthem%3A+Trending+Content&utm_content=5a4d539204d3010210a68c30&utm_medium=trueAnthem&utm_source=facebook

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații (GNI) – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații

Distribuie!

Grupul Național de Investigații (GNI)

Grupul Național de Investigații (GNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Grupul Național de Investigații (GNI) a fost înființat la data de 23 mai 2022.

You may also like...

WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner