Oamenii de stiinta au descoperit IN SFARSIT functia apendicelui uman

Distribuie!


Timp de generații s-a crezut ca apendicele nu are niciun scop. Dar acum, cercetatorii  au descoperit adevărata funcție a acestui organ si nu este chiar ceva neimportant.

Oamenii de stiinta sustin ca apendicele are rolul de a fi casa bacteriilor bune. Corpul foloseste acest organ pentru a reporni mereu sistemul digestiv, pentru cazuri precum dezinteria sau holera.


Stiinta conventionala a crezut dintotdeauna ca acest organ nu are nicio functie si ca e o ramasita a intestinului gros care a fost candva un organ folositor dar prin evolutie si-a pierdut aceasta proprietate. De ani de zile mediciii recomanda inlaturarea acestui organ, iar cei care si l-au inlaturat nu au simtit mari diferente.

Centrul Medical al Universitatii Duke afirma ca in cazul unei holere severe sau dezinterii, care pot epura corpul de bacterii bune, intervine apendicele care stocheaza si produce bacteria buna .


Nicholas Vardaxis, profesor la Departamentul de Stiinte Medicale  al Universitatii RMIT sustine ca aceasta teorie emisa de Universitatea Duke, suna foarte logic si are sens.

” Este atractiva solutia, ca toate bacteriile bune sa se localizeze intr-un fund de saculet, departe de restul”.

“Este interesant de observat ca dealungul evolutiei alimentatiei umane, prin faptul ca omul a introdus multe substante animale in corp, apendicele a devenit tot mai mic si mai neimportant.”

“Cantitatea florei bacteriene in apendice si cea din intestine sunt la fel , deci am pierdut multe din bacteriile benefice specializate”.

Oamenii de stiinta au comparat apendicele uman cu cel al ursului Koala care are un apendice foarte lung, fata de cel uman si care il ajuta foarte mult in dieta sa de frunze de eucalipt pe care le mananca in cantitati uriase.

Profesorul Vardaxis sustine ca si ursii Koala daca nu ar mai avea acces spre exemplu la frunze de eucalipt si si-ar schimba felul de alimentatie, s-ar putea sa li se scurteze si apenedicele in timp,s-ar putea chiar prin schimbarea alimentatiei sa isi inflameze apendicul si sa trebuiasca sa fie operat pentru inlaturarea sa, la un moment dat.

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații (GNI) – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații

Distribuie!

Grupul Național de Investigații (GNI)

Grupul Național de Investigații (GNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Grupul Național de Investigații (GNI) a fost înființat la data de 23 mai 2022.

You may also like...