Oamenii de știință : Acei copii care stau mai mult timp cu tații lor sunt mult mai inteligenți

Distribuie!

Copiii care petrec mult timp alături de taţii lor au un IQ mai mare potrivit unui studiu realizat de academicienii de la Universitatea din Newcastle, informează The Telegraph, citat de buisnessmagazin.ro.


Implicarea serioasă a tatălui în viaţa copilului îi poate îmbunații şansele copilului de a avea o carieră mai bună, se mai arată în studiu. De asemenea, academicienii au descoperit că taţii se implică de obicei mai mult în viaţa fiilor lor decât în viaţa fiicelor.

Cercetătorii au avertizat că nu este îndeajuns ca părinţii să trăiască împreună, ci tatăl trebuie să fie implicat activ în activităţile odraslei lor.


În cadrul studiului mamele au fost întrebate cât de des tatăl participa la activităţiile copilului (citit, jucat etc). Aceştia au găsit că acei copii ai căror taţi au petrecut mai mult timp cu ei au un IQ mai mare şi că sunt mai sociabili decât copii care au primit mai puţină atenţie.

Sperăm că acest studiu o să atragă un semnal de atenţie asupra faptului că un copil are nevoie în viaţa sa şi de tatăl său„, a spus Jon Davies, şeful asociaţiei „Families Need Fathers”.


La studiu au participat 11.000 de britanici, bărbaţi şi femei născuţi în 1958.

http://infoalert.ro/2016/01/11/oamenii-de-stiinta-acei-copii-care-stau-mai-mult-timp-cu-tatii-lor-sunt-mult-mai-inteligenti/

 

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații (GNI) – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații

Distribuie!

Grupul Național de Investigații (GNI)

Grupul Național de Investigații (GNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Grupul Național de Investigații (GNI) a fost înființat la data de 23 mai 2022.

You may also like...