O echipă de suedezi a făcut o descoperire uimitoare într-o mină de AUR. Sunt vietăţi antice din Infern

Distribuie!


Cercetătorii au descoperit aceste forme de viaţă în mina de aur East Rand, din Africa de Sud, la o adâncime de circa 3,2 kilometri

Un nou studiu al cercetătorilor suedezi demonstrează că există microbi care trăiesc în crusta Pământului. Aceste forme de viaţă fac parte din aşa-numitul domeniu “Archaea” sau “Archaebacteria”, constituit din microorganisme unicelulare, a căror celulă nu prezintă nucleu sau organite despărţite de membrane. Astfel de organisme pot supravieţui în medii extreme, cum sunt lacurile sărate sau izvoarele termale acide.


Microbii nou-descoperiţi au fost denumiţi “Hadesarchaea”, însemnând “vietăţi antice din Infern”. Cercetătorii au descoperit aceste forme de viaţă în mina de aur East Rand, din Africa de Sud, la o adâncime de circa 3,2 kilometri. Probele luate de la faţa locului au demonstrat că vietăţile pot supravieţui la o temperatură de circa 80 de grade Celsius, fără a avea nevoie de oxigen sau lumină.

Datorită faptului că nu pot realiza fotosinteza, precum o fac alte tipuri de microorganisme, Hadesarchaea îşi obţin energia din substanţele chimice pe care le găsesc în mediul lor de viaţă. Acest proces poartă numele de “chemosinteză” şi constă din folosirea de către microorganisme a energiei rezultate din oxidarea substanţelor care conţin molecule de carbon, precum metanul sau dioxidul de carbon.


 

O echipă de suedezi a făcut o descoperire uimitoare într-o mină de AUR. Sunt „vietăţi antice din Infern”

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații (GNI) – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații

Distribuie!

Grupul Național de Investigații (GNI)

Grupul Național de Investigații (GNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Grupul Național de Investigații (GNI) a fost înființat la data de 23 mai 2022.

You may also like...