O companie va începe să livreze o cască de 50.000 de dolari care îți poate citi gândurile

Distribuie!


Kernel, o companie din California, va începe să livreze o cască de 50.000 de dolari, care poate analiza neuronii din creierul unei persoane, la zeci de clienți din SUA.

Cu alte cuvinte, casca poate, într-o oarecare măsură, să-și citească gândurile. Tehnologia folosită pentru această cască există de ani buni, însă, până acum, dispozitivele asemănătoare au fost deseori prea mari și au costat milioane de dolari.


Compania Kernel speră să democratizeze tehnologia prin miniaturizarea și comercializarea acesteia. Un dispozitiv mai mic ar putea fi util pentru oamenii de știință. Spre exemplu, participanții la studii s-ar putea deplasa cu mai multă ușurință dacă ar putea o cască de mici dimensiuni.

Interfața cerebrală futuristică a companiei, numită „Flow”, poate colecta date în timp real și poate „stabili tipare precise ale activității creierului” cu ajutorul laserelor, potrivit paginii oficiale a companiei. Tot ce trebuie să facă utilizatorul este să conecteze casca la un computer prin intermediul unui cablu USB-C.

Companiile private sunt tot mai motivate să înțeleagă ce anume se întâmplă în creierul oamenilor

O altă cască dezvoltată de Kernel, numită „Flux”, poate măsura „viteza neuronilor în timp real” și poate oferi acces „la activitatea cerebrală complicată din spatele funcțiilor precum emoție, atenție, memorie, excitare și învățare”.

Nu este clar care dintre cele două căști costă 50.000 de dolari și ce preț are cealaltă cască, scrie Futurism.

În plus față de compania Neuralink a lui Elon Musk și chiar Facebook, acesta este încă un semn că întreprinderile private sunt tot mai motivate să înțeleagă ce anume se întâmplă în creierul oamenilor.

Cercetătorii ar putea folosi datele colectate de căștile precum cele create de Kernel pentru a studia îmbătrânirea creierului, tulburările mintale, accidentele vasculare și ce se întâmplă în creier în timpul folosirii drogurilor psihoactive.

Care sunt primii clienți ai companiei Kernel?

„Pentru a progresa în toate domeniile de care avem nevoie ca societate, trebuie să aducem creierul în online”, a declarat Bryan Johnson, director executiv al companiei Kernel.

Casca „Flow” funcționează prin trimiterea de lasere prin craniu pentru a înregistra activitatea cerebrală, spre deosebire de implantarea unui cip în creier, după cum a făcut compania Neuralink.

Dispozitivul „Flow” poate măsura schimbările în nivelurile de oxigenare a sângelui, în timp ce „Flux” folosește un proces numit magnetoencefalografie, o tehnică de neuroimagistică pentru cartografierea creierului prin înregistrarea câmpurilor sale magnetice.

Printre primii clienți care vor primi căștile se numără instituții de cercetare și alte companii care vor să înțeleagă mai bine ce se întâmplă în creierul clienților.

În cele din urmă, Johnson dorește să vândă o cască la prețul unui smartphone, astfel permițând oricărui om să afle mai multe despre sănătatea sa mintală. Rămâne de văzut dacă o astfel de cască va putea să facă asta.

O companie va începe să livreze o cască de 50.000 de dolari care îți poate citi gândurile

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații (GNI) – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații

Distribuie!

Grupul Național de Investigații (GNI)

Grupul Național de Investigații (GNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Grupul Național de Investigații (GNI) a fost înființat la data de 23 mai 2022.

You may also like...