Nuci de săpun în locul detergenţilor clasici

Distribuie!


“Nucile de sapun” sunt produse 100% de origine vegetala, fiind in fapt fructele arborelui Sapindus Mukorossi care creste liber intr-o zona nepoluata (Himachal Pradesh, India), aflata la poalele muntilor Himalaya.

Locuitorii Indiei si Nepalului folosesc aceste fructe din cele mai stravechi timpuri atat pentru igiena personala, cat si ca remediu natural pentru tratarea anumitor boli. “Nuca de sapun” poate fi folosita atat pentru igiena personala, cat si pentru curatenie (ca detergent pentru rufe, in solutie de spalat podelele, pentru spalat vesela etc.) si chiar in prepararea samponului pentru animalele de casa sau a lichidului de spalat plantele decorative sensibile.


Ele contin saponina, un detergent natural antibacterian, care este eliberat din coaja nucilor in contact cu apa calda. Intrebuintarea cea mai raspandita in Europa a acestui produs este aceea de detergent natural pentru rufe deoarece, folosind acest produs, se obtine in primul rand efectul de curatare dorit evitandu-se in schimb toate efectele secundare nedorite, nefaste, provocate de substantele chimice utilizate in detergenti, inalbitori si balsamuri de rufe clasice, folosite aproape obligatoriu de catre fiecare dintre noi din lipsa de alternative naturale.

Aceasta alternativa 100% naturala necontamitata chimic este recomandata oricui, mai ales parintilor pentru hainele si asternuturile sugarilor si copiilor, mult mai sensibili si predispusi la iritatiile cauzate de produsele chimice!


Care sunt avantajele “Nucii de sapun”:

1. Nuca de sapun, un detergent bio 100% natural Nuca de sapun creste intr-un arbore originar din India, sapindus mukorossi. Este folosita coaja acestei nuci deoarece contine saponina (detergent natural).

2. Nuca de sapun, un detergent bio si economic 1 kg de nuci de sapun, pot fi spalate rufele unei familii de 4 persoane timp de 1 an de zile, pentru 3 spalari pe saptamana cu masina automata de 5kg. Se economiseste astfel mai mult de 50% din bugetul familiei alocat pentru detergentul de rufe.

3. Nuca de sapun, detergent bio si hipoalergenic Nuca de sapun este hipoalergenica si este deci in mod special recomandata persoanelor cu probleme de piele (eczeme etc.) datorate detergentilor prea agresivi. Saponina si nuca de sapun actioneaza bland asupra pielii.

4. Nuca de sapun, un detergent bio bland pentru rufe Nuca de sapun ajuta la pastrarea intensitatii culorilor. Merita mentionat ca in Nepal nuca de sapun este folosita chiar si pentru spalarea covoarelor de lana si a matasurilor cele mai fine. 5. Nuca de sapun, un detergent natural nepoluant Nuca de sapun este un produs vegetal 100% fara sa contina nici un aditiv poluant. 6. Nuca de sapun, un detergent ecologic 100% biodegradabil Dupa cea de a 3-a spalare nucile de sapun nu mai contin saponina, le puteti pune peste compost ca sa ingrasati solul plantelor de apartament sau din gradina. 7. Nuca de sapun, un detergent bio foarte usor de folosit Puneti pur si simplu 4 sau

5 nuci intr-un mic saculet din bumbac sau intr-o soseta. Cand apa este calda, se va elibera saponina (substanta detersiva) din nuci. Puteti reutiliza nucile de maxim 3 ori. 8. Nuca de sapun, un detergent natural care respecta masina de spalat Utilizand nuca de spalat, veti evita detergentii care agreseaza masina de spalat si infunda tevile. Veti prelungi viata masinii voastre de spalat. 9. Veti castiga spatiu de depozitare Nucile de sapun sunt un produs compact. 1 kg de nuci de sapun ocupa un spatiu de 20x16x13cm.

Nucile de săpun (nuci de spălat) sunt o alternativă ecologică și economică la majoritatea produselor de curățare și întreținere zilnică. Se folosesc la spălarea rufelor, pentru obținerea de soluții destinate curățeniei și igienei personale. Sunt hipoalergenice, biodegradabile și nu poluează, astfel încât se pot folosi pentru igiena animalelor de companie sau ca îngrășământ și insectid natural.

Conțin saponină, o substanță care se eliberează în contact cu apa caldă. Nucile au un efect asemănător detergenţilor clasici, fără consecințele negative asupra sănătății și mediului ale produșilor chimici.

Un kilogram de nuci de săpun poate fi folosit pentru spălalul rufelor unei familii de patru persoane timp de un an, economisindu-se astfel mai mult de jumătate din bugetul alocat detergenţilor.

Sunt potrivite pentru orice tip de ţesătură și orice culoare, protejează mașina de spălat, au proprietăți antibacteriene.

Într-un săculeț de bumbac (care se poate strânge) punem 4-6 bucăți de nuci întregi sau echivalentul lor (mai multe, dacă apa este dură) și îl adăugăm peste rufe, în cuva mașinii de spălat. La sfârșitul spălării, săculeţul se pune la uscat împreună cunucile. Se poate folosi de 2-3 ori, în funcție de duritatea apei și cantitatea de rufe. În momentul în care nu mai conțin saponină, culoarea nucilor devine maro deschis sau gri.

Spălare cu apa rece: punem săculeţul într-o cană cu apă fierbinte și rezultă o infuzie. Turnăm lichidul obținut în cuva mașinii, peste rufe și adăugăm săculeţul. La fel se procedează și pentru spălarea manuală – infuzia se toarnă în vasul în care spălăm. În acest fel se pot spăla vasele, chiar și cele murdare de grăsime.

Dacă rufele sunt foarte murdare, este recomandat că mașina să nu fie încărcată la maximum și să adăugăm mai multe nuci.

Nucile de săpun nu îndepărtează petele. O alternativă ecologică este adăugarea debicarbonat de sodiu la spălare sau direct pe pată, chiar și în cazul rufelor colorate.

Nu avem nevoie de balsam. Nucile de săpun au un ușor miros de acru, care poate fi îndepărtat prin adăugarea câtorva picături de ulei parfumat pe săculețul în care sunt introduse.

Saponina se eliberează la o temperatură mai mare de 30 de grade Celsius. Dacă avem rufe delicate care nu pot fi spălate decât la 30 de grade, putem folosi varianta pentru apă rece.

Nu fac spumă, nu este necesară o extraclătire.

Pot fi folosite pentru scutecele și hăinuțele bebelușilor – nu provoacă alergii sau eritem.

Pudra obținută prin măcinare se poate folosi în loc de şampon, săpun sau gel de duș, ca o alternativă naturală, mai ales în cazul pielii sensibile.

Se pot folosi sub formă de lichid concentrat: Punem un litru de apă cu 12-14 jumătăți de nuci de săpun într-un vas. Fierbem până când un sfert din lichid s-a evaporat, nucile devin maro deschis sau gri și sunt foarte moi. După ce s-a răcit, strecurăm soluția obținută și o depozităm într-un recipient de sticlă închis ermetic. Lichidul nu conține conservanţi. Poate fi păstrat pentru câteva zile la frigider sau poate fi pus la congelat, în forme de gheață. La o spălare folosim 2-3 cuburi, în funcție de dimensiunea lor și duritatea apei.

Pastă. Punem nucile folosite deja într-un vas și le acoperim cu apă. Se fierb la foc mic până devin foarte moi. Le pasăm într-un blender împreună cu lichidul rezultat. Putem trece amestecul prin strecurătoare pentru a obține o pastă mai fină. Pasta poate fi folosită în loc de cremă de curăţat, exfoliant sau cremă pentru ras.

http://www.napati.ro/produse/ingrijire/Nuci_de_spalat_ecologice,_punga_1kg–75–1.html

http://ro.blastingnews.com/sanate/2015/06/nuci-de-sapun-in-locul-detergen-ilor-clasici-00448435.html

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații (GNI) – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații

Distribuie!

Grupul Național de Investigații (GNI)

Grupul Național de Investigații (GNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Grupul Național de Investigații (GNI) a fost înființat la data de 23 mai 2022.

You may also like...