Nu-ti mai face patul dimineata! Iata DE CE

Distribuie!

Tine de obiceiul multora dintre noi sa ne facem patul dimineata dupa trezire. Dar oamenii de stiinta sustin, mai nou, ca aceasta practica de zi cu zi este de fapt foarte nesanatoasa.


Totul se datoreaza milioanelor de acarieni microscopici care infesteaza salteaua, perna si asternuturile. Creaturile cu infatisare bizara, desprinse parca din filmele cu extraterestri, se hranesc cu scamele de piele moarta care se desprind de pe corpul nostru in timpul somnului si se imprastie peste tot prin pat.


Acest lucru face ca saltelele, paturile, cearsafurile, pernele si toate celelalte obiecte asezate pe pat, sa devina un cuib extrem de propice pentru proliferarea acestor vietati microscopice. Pe timpul somnului, lenjeria de pe pat preia umiditatea corpului, incurajand dezvoltarea, raspandirea si inmultirea acarienilor.

Oamenii de stiinta recomanda acum o modalitate simpla si eficienta de a reduce numarul populatiilor de acarieni care infesteaza paturile in care dormim: aceea de a lasa pur si simplu patul dezordonat. Intr-o interventie pentru postul BBC, Dr. Stephen Pretlove a explicat: „Stim ca acarienii pot supravietui numai in prezenta umiditatii din atmosfera, folosindu-se de o serie de glande mici pozitionate la exteriorul corpurilor lor pentru a o absorbi.


Un lucru atat de simplu precum a-ti lasa patul nefacut pe timpul zilei ajuta la eliminarea umezelii din cearsafuri si din saltea, astfel incat acarienii vor muri prin deshidratare.”

Un numar mai mic de acarieni de praf se rasfrange in mod pozitiv asupra sanatatii corpului, intrucat aceste vietati microscopice sunt recunoscute pentru faptul ca provoaca alergii si astm, afectiuni cu care se confrunta tot mai multi oameni in zilele noastre.

In plus, cine ar fi dispus sa isi imparta patul, din principiu, cu milioane de insecte microscopice cu infatisare sinistra?

Data viitoare cand te trezesti, evita sa-ti mai faci patul. In cazul de fata, dezordinea e constructiva! Castigi si timp, devii mai sanatos, iar o sanatate mai buna te face sa te simti si mai energic si mai binedispus. Nu ezita sa impartasesti acest lucru si cu alte persoane, astfel incat sa poata invata si ele mai multe despre stiinta si beneficiile unui pat nefacut!

Despre Autor:
Calin Petru Barbulescu este autor pentru Secretele.com . „Iubirea este una dintre caile care duc la o eliberare spirituala completa. Viata o primesti gratis, nu ajunge sa platesti pentru ea, iar viata pe care o incepem plangand trebuie s-o terminam razand. Numai impreuna putem sa lasam o mostenire plina de iubire generatiilor viitoare!” Pe Calin Petru Barbulescu il puteti gasi pe Facebook sau Google+

– See more at: http://www.secretele.com/2015/09/nu-ti-mai-face-patul-dimineata.html#sthash.EkU2JZ0S.3O0awLVH.dpuf

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații (GNI) – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații

Distribuie!

Grupul Național de Investigații (GNI)

Grupul Național de Investigații (GNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Grupul Național de Investigații (GNI) a fost înființat la data de 23 mai 2022.

You may also like...