NU TI-A SPUS NIMENI NICIODATA ASTA! CAND NU TREBUIE SA BEI APA

Distribuie!


Suntem asaltati zilnic cu sfatul afisat pe ecranele televizoarelor prin care suntem indemnati sa consumam doi litri de apa pe zi, insa nu ne spune nimeni cand este indicat sa bem apa si cand nu.

Exista persoane care nu stiu cand si cum sa bea apa sau mai ales cand sa nu bea apa, astfel ca greselile frecvente in acest sens pot provoca diferite afectiuni.


Cand sa nu bei apa – in timpul meselor

Se spune ca una dintre cele mai frecvente greseli in ceea ce priveste hidratarea este consumul de apa in timpul mesei si imediat dupa. Medicii spun ca este foarte important sa evitam sa bem apa in timpul mesei, deoarece aceasta ingreuneaza digestia prin ,,diluarea” acizilor si enzimelor, care duc la acumularea de toxine in organism.


Principala preocupare este ca apa dilueaza acizii si enzimele digestive din stomacul si are ca rezultat balonarea sau distensia. Aceasta preocupare este un mit, conform gastroenterologului Michael Picco. El spune ca apa bauta in timpul mesei poate ajuta la imbunatatirea digestiei organismului si sugereaza ca oamenii pot obtine aceleasi beneficii digestive daca beau apa la scurt timp dupa mese.

Cand o persoana ia masa organismul incepe sa fabrice sucuri si enzime digestive care ajuta la descompunerea alimentelor. Procesul de descompunere este hormonal si se intampla in mod natural, indiferent daca oamenii beau apa la masa sau nu. Nici o cercetare nu sugereaza ca acizii si enzimele digestive sunt diluate de aportul de apa.

Exista, totdata, multe persoane care se plang de balonare dupa ce au baut apa in timpul mesei, insa asta se intampla pentru cp nu consuma mai multa apa in dieta lor de zi cu zi. Medicii recomanda mentinerea hidratarii adecvate pe tot parcursul zilei, pana la sase sau opt pahare pline pe zi. Hidratarea corespunzatoare ajuta, de asemenea, la functionarea sistemului digestiv.

Cand sa nu bei apa – in timpul sau dupa antrenament

Inghitirea a 2 litri de apa rece ca gheata in mijlocul sesiunii de antrenament sau dupa un efort fizic intens nu este o solutie buna. Poti face crampe stomacale, sau mai grav, organismul tau poate intra in stare de soc din cauza schimbarii bruste de temperatura. E bine sa bei aproximativ 300 ml de apa inainte de antrenament si cate putin in timpul desfasurarii acestuia, astfel incat sa nu te deshidratezi.

Cand sa nu bei apa – inainte de somn

Potrivit cercetatorilor de la Universitatea Glasgow, ingerarea unei cantitati mari de apa inainte de a merge la culcare duce la tulburari ale somnului, oameni  fiind nevoiti sa mearga mai des la toaleta. Un pahar de apa inainte de culcare este mai mult decat suficient.

Cand sa nu bei apa – in timpul travaliului

Mai ales in primele stadii ale travaliului, cand efortul depus este mare, femeile pot bea apa sau sucuri naturale. Exista mai multe studii care au demonstrat ca bauturile si alimentele consumate in timpul travaliului nu reprezinta un pericol pentru mama sau fat. Trebuie avut in vedere insa ca daca bei prea multa apa in timpul travaliului si nu mananci nimic s-ar putea sa ai un risc mai mare de hyponatraemia sau dezechilibru de sodiu, noteaza click.

Cantitatea recomandata de apa

Cantitatea recomandata de apa este aceea de 30-40 ml de apa pe kilogram. Astfel, o persoana cu o greutate de 50 de kg are ca necesar de apa 1,5 l iarna si 2 l vara.

Doza letala de apa, dovedita prin experimente pe soareci, este de 90 ml pe kg. Excesul de apa este asadar situat intre acesti doi parametri. Difera de la un organism la celalalt, dar depinde si de efortul fizic.

Un semnal al unei ingestii excesive de apa este mersul la toaleta frecvent, adica aproximativ o data la doua ore, si urina foarte deschisa la culoare.

http://caplimpede.ro/nu-ti-a-spus-nimeni-niciodata-asta-cand-nu-trebuie-sa-bei-apa/

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații (GNI) – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații

Distribuie!

Grupul Național de Investigații (GNI)

Grupul Național de Investigații (GNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Grupul Național de Investigații (GNI) a fost înființat la data de 23 mai 2022.

You may also like...