Nu esti brasovean daca nu stii cine a fost Carl Ganzert

Distribuie!


De ceva timp am observat ca tot mai multi bloggeri “brasoveni” isi dau aere de brasoveni, fara sa aibe nicio baza sau radacina stramoseasca si fara sa se documenteze despre adevaratii brasoveni care au ridicat anumite cladiri sau fabrici de aici.
Pentru cei nascuti in epoca fier-betonului, am sa va dau o tema de gandit, cine a fost Carl Ganzert si ce a facut el pentru Brasov?

Carl Ganzert ( 1859-1955) a fost fondatorul fabricii Schiel&Ganzert din Brasov, cumnatul fratilor Schiel care detineau fabrica de hartie din Busteni, a exploatat forestier domeniile de la Azuga, dezvoltand diverse industrii precum fabrica de chibrituri, apoi a dezvoltat in Rasnov o industrie forestiera, a construit si a trasat linia cablu dintre Busteni si Bolboci, cai ferate in Azuga si Rasnov, a inaugurat o fabrica de textile impreuna cu unul dintre fii sai, Ganzert& Comp. A asistat la cea mai spectaculoasa dezvoltare industriala a orasului Kronstadt la sfarsitul anilor 1800.  A calatorit in jurul lumii, pana in Japonia, iar la batranete si-a scris memoriile in minunata sa carte “Carl Ganzert- Amintiri”, pe care o puteti citi in format pdf. ( pt. cunoscatorii limbii germane) pe linkul de mai jos:


http://winklen.ro/albums/userpics/10017/carl_ganzert_erinnerungen.pdf

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații (GNI) – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații

Distribuie!

Grupul Național de Investigații (GNI)

Grupul Național de Investigații (GNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Grupul Național de Investigații (GNI) a fost înființat la data de 23 mai 2022.

You may also like...