Noi descoperiri din Mexic dezvaluie detalii despre un joc aztec cu mingea si decapitari umane

Distribuie!


Un templu si un teren de joc apartinand civilizatiei aztece au fost descoperite in centrul Ciudad de Mexico, oras construit pe ruinele capitalei aztece Tenochtitlan.

Arheologii au prezentat presei vestigiile unui templu dedicat zeului vantului, Ehecatl-Quetzalcoatl, si un teren adiacent, pe care se practica un joc cu mingea, informeaza AFP.

Potrivit istoricilor, acesta este locul unde conchistadorul Hernan Cortes a asistat pentru prima data la acest joc ritualic in 1528, la invitatia ultimului imparat aztec, Montezuma, al carui imperiul il va cuceri.


Istoricii sunt de parere ca jucatorii se foloseau de solduri pentru a pastra mingea in joc, iar jocul implica sacrificii umane.

Arheologii au descoperit oseminte umane la sit, apartinand probabil persoanelor decapitate in timpul ritualului.


In prezent doar o parte a structurii, o scara si o parte din tribune, este inca vizibila. Arheologii estimeaza ca terenul original avea o lungime de 50 de metri.

Templul, in forma de semicerc, era amplasat pe o baza dreptunghiulara mai mare.

Ansamblul avea o lungime de 34 de metri si 4 metri inaltime, potrivit arheologilor, care plaseaza data constructiei acestuia in intervalul 1486 – 1502.

Potrivit AFP, aceste vestigii sunt ultimele scoase la iveala in centrul istoric, pe locul unde se gasea Templo Mayo (Marele Templu).

Vezi imaginea pe Twitter

Vezi imaginea pe Twitter
http://www.ziare.com/magazin/arheologie/noi-descoperiri-din-mexic-dezvaluie-detalii-despre-un-joc-aztec-cu-mingea-si-decapitari-umane-foto-video-1468910

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații (GNI) – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații

Distribuie!

Grupul Național de Investigații (GNI)

Grupul Național de Investigații (GNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Grupul Național de Investigații (GNI) a fost înființat la data de 23 mai 2022.

You may also like...