MUȘCHIUL SUFLETULUI(PSOAS), cel care-ți păstrează traumele!

Distribuie!

MUȘCHIUL SUFLETULUI(PSOAS), cel care-ți păstrează traumele!
Avem un corp tare inteligent, iar cei conectați cu propriul corp, știu și simt semnalele interioare primite prin corp atunci când ne adâncim în drame sau traume emoționale.
Totuși de existenta unui muschi care memorează durerile sufletului și apoi face pe portalul între tine și trecut, nu este foarte cunoscută de multă lume.
Acest mușchi, nu numai că ne influențează echilibrul, flexibilitatea, puterea și funcționarea organelor, însă și stabilitatea emoțională, nivelul de energie și întreaga sănătate.
Acest muschi, influențează totul, de la durerile de spate, starile de anxietate și până la experiența orgasmului în întreg corpul.
Acesta este mușchiul Psoas este cel mai lung și profund mușchi al corpului nostru, doar ne stochează durerile, și este format din două perechi de mușchi care traversează frumos zona lombară, zona pelviană și incheietura șoldului, fiind legat la extremități de vertebra T12 toracică și de capsula osului femural.
Mai pe înțelesul tuturor, e singurul mușchi care leagă membrele inferioare de coloana vertebrală.
Corpul nostru ține minte tot ce ni s-a întâmplat, de ordin fizic și psihic. Fiecare traumă, chiar și micro-traumă, dezamăgire sau momente în care “crezi” că esti bine și nu te afectează, a ajuns la celulele din corp. Emoţiile trăite, generează un răspuns al corpului, o manifestare, așa suntem noi oamenii, construiți, însă dacă acea exteriorizare fizică nu a existat, rămânem cu imensul “bagaj” sentimental.
Acest mușchi ne afectează viața emoțională de zi cu zi și vitalitatea. De fapt el este un țesut dotat cu inteligență care conține dorința noastră de a supraviețui și de a înflori ca ființe umane. Este un mușchi emoțional care transmite cum ne simțim, zonei de sub abdomen, ceea ce cunoaștem sub numele de instinct, adică instinctul din intestin.
Când această zonă a corpului este tensionată si contractată pot apărea multe boli, atât fizice cât și psihice. Acest mușchi leagă picioarele de coloana vertebrală, în apropierea șoldurilor. Cănd mușchiul psoas functionează bine, acționează ca un pod de suspensie între picioare și trunchi.
Este foarte important să accepți, să trăiești
procesul supărării, al tristeții, al durerii, așa cum ne vine, natural. Ca o furtună de furie, tristețe, angoasă. Adică dă-ți voie să plângi, să fii vulnerabilă, să scoți din corp suferința, ești om, nu robotul programat să-și reprime emoțiile pentru că așa dă bine în jur.
Nepriceperea noastră sau chiar ignoranța în a ne trăi durerea, face echipa cu mușchiul aceasta, numit si “MUȘCHIUL SUFLETULUI ”, care duce cât duce, iar apoi ne atenționează cum poate el mai bine, prin tot felul de simptome, afecțiuni, dureri.
În cazul în care simți că șoldurile sunt închise, rigide, nu răspund ușor la exercițiile de întindere, este clar că mușchii din zona respectivă sunt tensionați, contractați și obișnuiți să fie așa de vreme ce stilul nostru de viață cuprinde 8 ore de stat pe scaun și cel puțin încă una în mașină, stres la ordinea zilei și, dacă se poate, cronic.
Muschiul Psoas face un tandem cu amigdala, acea zonă a creierului care este responsabilă de răspunsurile primordiale menite să ne țină în viață prin luptă sau fugă, zona care mai este numită și creierul reptilian.
Pentru că este conectat și de diafragmă, acest mușchi influențează și respirația și prin urmare răspunsurile de frică sau anxietate.
Ritmul vietii, declanseaza în permanență sistemul nervos, care acţionează asupra mușchiului Psoas, făcându-l să fie încordat în permanență. Ca urmare, mușchiul se scurtează, ceea ce dă naștere la dureri de spate, sciatica, scolioză, probleme cu discul, probleme cu șoldurile, dureri de genunchi, dureri în timpul menstruației, infertilitate și probleme digestive. Mai mult decât atât, un Psoas încordat pune presiune asupra nervilor, împiedică buna curgere a fluidelor în corp și îngreunează respirația din diafragmă.
Ce putem face, este acordăm mai multă atenție lucrurilor mai mici, sau mai mari, care se adună și pun presiune, de orice fel, pe bucuria noastră de zi cu zi. Nu poți sări în sus de fericire dacă spatele sau sufletul îți este înțepenit de durere.
Când însă treci prin ceva neplăcut, asigură-te că îți permiți să simți momentul. Nu-l ignora și nu-l repezi. Pe lângă asta, sportul, exercițiile de întindere a coloanei si de deschidere a șoldurilor, sunt cele mai bune.
Sunt câteva remedii prin care poți recupera bucuria, dacă îți dorești,
-odihna pe podea,
-întinderea coloanei vertebrale pe podea.
-respiratia abdominală.
Din momentul în care învățăm să abordăm viața fară tensiune cronică, mușchiul Psoas începe să se relaxeze. Astfel ne creăm starea de pace interioară și ne putem conecta la noi înşine, recunoscând cănd suntem cu adevarat în pericol, fără a reacționa.
LUMINĂ și IUBIRE
PACE și BUCURIE
Claudia 🤗❤️
Terapeut Holistic
Sursa: Facebook

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații (GNI) – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații

Distribuie!

Grupul Național de Investigații (GNI)

Grupul Național de Investigații (GNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Grupul Național de Investigații (GNI) a fost înființat la data de 23 mai 2022.

You may also like...