Minunile care au loc in corpul uman. Cum isi transmit informatia organele intre ele!?

Distribuie!


Corpul tau este o masinarie complicata, dar bine pusa la punct si unsa cu toate alifiile, cum s-ar zice. Adevarate minuni au loc in organismul nostru, fara ca noi sa fi avut habar de ele.

Rinichii gusta, la propriu, urina pentru a depista toxinele. Receptorii gustului nu se afla doar la nivelul fetei. In ultima decada, oamenii de stiinta au descoperit, chiar si spre surpriza lor, ca aceste celule specializate in descoperirea gustului se afla in tesuturile diferitelor organe, printre care si rinichii, splina, inima, caile respiratorii si in globulele rosii.


Initial s-a crezut ca este vorba despre o anomalie in organism, insa acum teoria devine tot mai interesanta: intregul corp gusta si miroase mediul care il inconjoara.

In cazul rinichilor, receptorii se afla intr-un grup de celule numite macula densa. Aceasta zona regleaza rata de filtrare si, implicit, productia de urina, insa prezenta acestor receptori sugereaza ca, de fapt, acestia, miros sau gusta urina ca intr-o analiza chimica a toxinelor.


Creierul tau are mai multe sinapse decat stele in galaxie. O buna perioada de timp, oamenii de stiinta au estimat ca in creierul uman se afla aproximativ 100 de miilarde de neuroni. Teoria a fost demontata cu un studiu recent care a presupus punerea uneor creiere intr-un belnder si apoi analizarea microscopica a acestora. Cifra rezultata in urma analizei a fost de numai 86 de miliarde de neuroni. Asa ca, potrivit teoriei respective, am fi cam o adunatura de idioti.

Dar specialistii au mers mai departe cu analiza si au observat sinapsele – conexiunile dintre neuroni, care formeaza o retea deosebit de complexa. Numarul acestor sinapse este ametitor – 100 de trilioane, spun specialistii, o cifra de 1000 de ori mai mare decat totalul stelelor care formeaza galaxia Calea Lactee.

Sursa: antena3.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații (GNI) – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații

Distribuie!

Grupul Național de Investigații (GNI)

Grupul Național de Investigații (GNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Grupul Național de Investigații (GNI) a fost înființat la data de 23 mai 2022.

You may also like...