Mihai Dedu: aparatul securitatii a fost unul dintre cele mai bune din istorie, deoarece a aparat tara de infractori diplomati, spionajul economic fiind foarte dezvoltat datorita potentialului urias al Romaniei

Distribuie!


O vedetă PRO TV extrem de apreciată a postului de televiziune a făcut declarații incredibile despre fosta Securitate, precizând, printre altele, că datorită acestui serviciu românii dormeau liniștiți pe vremuri.

Mihai Dedu, unul dintre veteranii postului, cunoscut ca find cel mai occidental din țara noastră, a declarat într-un interviu acordat cotidianului Adevărul că Securitatea și-a făcut datoria de a apăra țara de spolierile externe, care ar fi susținut economic multe țări occidentale, potrivit Inpolitics.ro.


Printre personajele care ar fi contribuit la acest lucru și care a fost membru al Securității, a fost și tatăl său.

”Tatăl meu a lucrat într-un sistem care la un moment dat l-a pus la colţ. Un sistem de siguranţă, pe care nu toţi l-au perceput aşa, dar românii dormeau liniştiţi datorită lui. Ar fi un aparat numit la vremea respectivă Securitate, dar Securitate Naţională, un contraspionaj care trebuia dejucat de Serviciile Secrete Române. Aparatul ăsta a fost unul dintre cele mai bune din istoria ţării pe vremea aceea. În această ţărişoară care a fost stoarsă de mulţi, acest aparat al Securităţii şi-a făcut datoria de fiecare dată. Mama a lucrat tot felul de chestii prin Ministerul Chimiei”, spune Dedu în interviu.


Prezentatorul TV susține că tatăl său a fost un securist patriot. Problemele acestuia ar fi început în momentul în care sora sa a cerut azil politic într-o altă țară din Occident.

”Când eram destul de mare, el lipsea foarte mult de acasă, era foarte mult timp plecat, era mereu pe urmele potenţialilor infractori care intrau în România, infractori diplomaţi, pentru că spionajul economic a fost foarte dezvoltat în acea epocă, iar România avea un potenţial economic uriaş, noi am fost grânarul Europei, noi am ţinut alte ţări occidentale cu preţul sacrificiilor făcute de acele generaţii (…) În momentul în care o mătuşă a plecat şi a cerut azil politic, apele s-au tulburat foarte mult”, spune Mihai Dedu.

”El a fost obligat să se pensioneze pe caz de boală foarte devreme. A fost extrem de afectat de faptul că uşile au început să i se închidă. Aşa a fost sistemul, erai cu ei, trebuia să faci ca ei, îi dezaprobai, erai pus la colţ şi marginalizat. Noi nu am fost împotriva lor, alţii din familia noastră au fost şi au îndrăznit să ceară azil politic în alte ţări occidentale şi atunci totul s-a răsfrânt asupra noastră”, mai precizează prezentatorul TV.

http://evz.ro/vedeta-pro-securitatea.html

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații (GNI) – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații

Distribuie!

Grupul Național de Investigații (GNI)

Grupul Național de Investigații (GNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Grupul Național de Investigații (GNI) a fost înființat la data de 23 mai 2022.

You may also like...