Memoria „genetica” a evenimentelor traumatice se poate transmite chiar si a treia generatie!

Distribuie!


Portiuni ale micro-ARN-ului, care are un rol genetic important, sunt afectate de evenimentele traumatice pe care le traim. Intrucat micro-ARNul au un rol activ in transmiterea instructiunilor pentru sintetizarea proteinelor, rezultatul este un fel de momorie genetica a evenimentelor traumatice, care se transmite din generatie in generatie.

Evenimentele traumatice, frica si stresul lasa urme profunde in cine traieste acest gen de situatii deloc placute. De multe ori si familia este implicata in mod direct, stand in contact cu cei afectati. De curand insa a fost facuta o descoperire cu adevarat surprinzatoare: efectele traumelor, ale fricii si stresului se transmit si la generatiile succesive prin mecanisme genetice, ajungand sa se propage chiar si pana la a treia genetie! Frica intensa, de exemplu, lasa urme atat asupra celor care o traiesc in prima persoana cat si asupra fiilor si nepotilor acestora. O situatie extrem de stresanta, precum un razboi, afecteaza nu doar pe cei care au mers pe front, ci si pe urmasii acestora – purtam in codul genetic amintirea evenimentelor tragice la care participam. Comportamentul nostru bizar ar putea sa fie explicat de ceea ce s-a intamplat parintilor nostri de-a lungul vietii.


La aceasta concluzie au ajuns cercetatorii de la Brain Research Institute de la Universitatea din Zurich (Elvetia). Echipa condusa de Isabelle Mansuy a efectuat o serie de teste asupra soarecilor de laborator in urma carora au identificat mecanismul care transmite frica din tata-n fiu. Au reusit sa identifice molecule genetice, micro-ARN, care au un rol activ in sinteza proteinelor si au vazut cum acestea sunt afectate de evenimentele traumatice. Rezultatele acestui studiu au fost publicate recent in Nature Neuroscience.

Vezi cum poti anula aceste efecte in acest articol: Cum ne eliberăm de scenariile familiale negative


http://www.evz.ro/memoria-genetica-a-evenimentelor-traumatice-se-poate-transmite-chiar-si-a-treia-generatie.html

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații (GNI) – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații

Distribuie!

Grupul Național de Investigații (GNI)

Grupul Național de Investigații (GNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Grupul Național de Investigații (GNI) a fost înființat la data de 23 mai 2022.

You may also like...