Medicina lui Dumnezeu: ALIMENTELE corespunzatoare ORGANELOR
Natura nu inceteaza sa ne fascineze prin desavarsirea sa, prin varietate, frumusete si perfecta compatibilitate cu organismul uman. Descoperiti alimentele care se aseamana organelor si beneficiile lor uimitoare asupra sanatatii. Medicina naturii s-a dovedit de atatea ori mult mai eficienta decat orice chimicale fabicate de om, indicandu-ne si forma organului pentru care fiecare fruct sau leguma sunt benefice, omul cunoscand intuitiv aceste valori si fara de care corpul uman nu poate supravietui. Foarte important de notat este faptul ca fiecare fruct sau leguma respecta o geometrie uimitoare. Daca taiem un mar de-a curmezisul descoperim geometria pentagramica, daca taiem o felie de castravete descoperim geometria cimatica, sacra, daca taiem o lamaie sau o portocala descoperim proportii uimitoare perfecte, o varza, respecta intotdeauna spirala lui Fibonacci, la fel si trandafirul. Fiecare samanata are o baza de date, care contine informatii legate de umiditatea si temperatura germinarii, despre cum trebuie sa se dezvolte planta, radacina, floarea, parfumul si samanata reproductiva, care sunt unice de la o samanta la alta. Omul trebuie sa aibe doar ochii deschisi si sa se roage, caci Creatorul ii va indica ce trebuie sa consume pentru a avea o viata desavarsita.
Materialul prezentat in acest articol are la baza unele teorii care, se pare, fac parte dintr-o filosofie straveche impartasita de medici antici, de practicieni si adepti ai medicinei naturiste. Aceste teorii si observatii au fost prezentate in ‘The Doctrine of Signatures‘ – informatiile circuland de secole.
Pentru prima data asemanarile dintre unele alimente si organele omului, precum si beneficiile acestor vegetale, au fost concretizate abia in secolul XVII, in cartea “Signatura Rerum” (Semnatura Tuturor Lucrurilor). Misticul german Jakob Böhme este cel care pune pe hartie aceste teorii, in care este explicata asemanarea dintre alimente si organele omului, ca o semnatura lasata de Dumnezeu, creand intai natura – o sursa perfecta pentru toate nevoile omului.
DACA TAI UN MORCOV, ACESTA SEAMANA CU UN OCHI
Este uimitor cum morcovul este benefic in special vederii, avand o concentratie marita de betacaroten – precursorul vitaminei A. Oamenii nu ar putea vedea fara aceasta vitamina, care este esentiala pentru celulele din retina, necesare vederii.
DACA SPARGI O NUCA, MIEZUL SE ASEAMANA CREIERULUI UMAN
Nucile se aseamana creierului si chiar prezinta beneficii pentru sistemul nervos. Aspectul miezului de nuca imita incredibil aspectul creierului uman, reprezentand fidel cele doua emisfere, creierul mic (in zona unde jumatatile de miez sunt unite), chiar si pliurile se aseamana neocortexului.
Nucile nu sunt degeaba considerate “hrana pentru creier”, acestea sunt bogate in acizi grasi omega ce protejeaza creierul si ajuta in preventia bolilor mintale si a bolii Alzheimer. Mai mult decat atat, nucile contin vitamine esentiale bunei functionari a creierului si se pare ca un consum moderat de nuci ajuta in prelungirea duratei de viata a neuronilor.
FASOLEA SEAMANA CU UN RINICHI
Fasolea este bogata in nutrienti, insa are un indice glicemic mic. Consmul moderat de fasole ajuta in scaderea tensiunii si mentine nivelul zaharului in sange normal – ceea ce protejeaza rinichii.
ROSIA SE ASEAMANA INIMII
Rosia are culoarea sangelui, prezinta patru camere ca si inima si este bogata in antioxidanti si licopen – o substanta ce ii confera culoarea rosie, dar totodata ajuta in preventia tuturor bolilor cardio-vasculare.
Rosia ajuta in mentinerea tensiunii normale a arterelor, mentine fluiditatea sangelui si scade riscul pentru ateroscleroza.
TAIE O CIUPERCA SI VA SEMANA CU URECHEA UMANA
Nu este intamplator faptul ca ciupercile ne ajuta sa ne mentinem auzul. Ciupercile contin substante care ajuta in mentinerea elasticitatii timpanului, dar si vitamina D, esentiala pentru sanatatea oaselor din urechea medie de exemplu.
RUBARBA SEAMANA CU UN OS
Nu este intamplatoare aceasta asemanare. Rubarba este bogat in calciu, siliciu si vitamina D – esentiale pentru mentinerea sanatatii oaselor.
Mai mult decat atat, nu este o intamplare nici faptul ca rubarba contine 23% sodiu, iar oasele contin tot 23% sodiu. Rubarba este indicata atat copiilor, cu oase in formare, cat si adultilor, pentru metinerea sanatatii sistemului osos.
Mai sunt rodiile ale carui fruct se aseamana cu globulele rosii si nu intamplator stimuleaza productia acestora si sunt un bun antioxidant:
Conopida se aseamana din nou cu creierul uman, si este demonstrat stiintific ca aduce un mare aport de vitamine creierului, la fel si broccoli, care se aseamana atat cu ramurile creierului cat si ale bronhiilor, organe pentru care de asemeena este benefica.
Consumul de portocale este foarte benefic sanatatii plamanilor:
Bananele sunt foarte bune pentru sistemul nevos, creier, oase, dinti, stabilizeaza nivelul de zahar in sange, previn diabetul, reduc efectele nocive ale fumatului si sunt foarte bune pentru muschi si tesutul osos, repara tractul digestiv si sunt antiacide. Taiate felii, putem descoperi geonetria sacra din interiorul ei, ca o floare sau o trinitate geometrica, ceea ce ne aminteste de oase, sau dinti, cat si de materia cenusie din creier sau tesuturi.
Grepfrut-ul se aseamana foarte tare cu glandele mamare si ajuta miscarea limfatica spre interior si inspre afara sanilor. Conform doctorului Moulavi, grepfrutul contine o substanta numita limonoida, care a aratat ca a incetat dezvoltarea cancerului in laboratoare, pe animale si celule ale sanului.
Avocado seamana cu uterul si cu cervixul, dar s-a si demonstrat ca pot balansa hormonii si previn cancerul cervical. Si ghiciti ce? La fel cum un fat are nevoie de 9 luni sa se dezvolte in uterul mamei sale, este nevoie pentru fructul avocado sa se dezvolte 9 luni, de la stadiul de inflorire pana la fructul copt.
Surse: Kudika, Cocoon, Jewsnews
http://www.jewsnews.co.il/2015/03/19/10-foods-that-look-like-the-body-parts-theyre-good-for/
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.