MAREA BRITANIE:Un elev român cu tata preot, în topul celor mai inteligenţi britanici, depăşind IQ-ul lui Einstein

Distribuie!

Mihail Iulian Bărăscu are 11 ani, locuieşte din 2009 în Dover, vorbeşte engleza perfect si a aplicat, de curând, la organizaţia internaţională Mensa, cunoscută ca fiind grupul oamenilor cu un coeficient de inteligenţă peste medie, după ce a înregistrat un scor chiar mai bun decât Einstein, potrivit presei britanice.


Micul geniu român stabilit în Marea Britanie a obţinut un IQ de 162, mai mare decât cel al lui Albert Einstein sau Stephen Hawking, şi visează să fie arhitect, relatează Dover Express.

Astfel, băiatul a fost desemnat cea mai inteligentă persoană din Dover şi se află astfel în topul celor celor mai inteligenţi 1% dintre oamenii din Marea Britanie.


De altfel, jurnaliştii povestesc cum, în mai puţin de două ore, băiatul le-a explicat cum a apărut Universul (contestând teoria lui Stephen Hawking) şi de ce puiul a apărut înaintea oului, potrivit Agerpres.

Părinţii săi, Gheorghe (36 de ani) şi Gabriela Bărăscu (40 de ani), s-au stabilit în Marea Britanie în 2009 şi locuiesc acum în Dover.


El este preot si profesor, iar soţia este medic stomatolog. Amândoi au ştiut că au un geniu în casă de când băiatul era mic şi spun că viaţa cu un astfel de copil nu este mereu uşoară, având mereu parte de provocări.

La doi ani compunea versuri cântând cu mama lui

Mama băiatului le-a povestit jurnaliştilor că, la doi ani, copilul continua cântecelele ei cu propriile versuri. Încă de atunci a realizat că nu are parte de un copil normal. „Are atât de multă imaginaţie! Uneori este prea mult şi-i spunem să o ia mai încet!”, spune ea.

Tatăl băiatului spune că, deşi mintea copilului îl aduce deseori în discuţii contradictorii cu părinţii săi, „în definitiv este un copil foarte bun” şi spune că nu vor să-l forţeze mai mult.

Jurnaliştii îl descriu pe Iulian ca o fire creativă şi spun că este cel mai fericit la calculatorul său, însă este împins de la spate de părinţi să joace şi baschet şi să participe la activităţile dintr-un club de teatru. Chiar a început să scrie un roman. „Nu spun că nu îmi place realitatea — dar poate fi plictisitoare câteodată”, spune băiatul, care a început din toamnă cursurile unei şcoli de gramatică pentru băieţi.

Sursa: Adevarul

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații (GNI) – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații

Distribuie!

Grupul Național de Investigații (GNI)

Grupul Național de Investigații (GNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Grupul Național de Investigații (GNI) a fost înființat la data de 23 mai 2022.

You may also like...