Manichiura cu gel poate creşte riscul de cancer de piele

Distribuie!


Un nou studiu a descoperit că femeile care își fac regulat manichiura cu gel, ceea ce presupune uscarea unghiilor la lampa cu raze UV, prezintă risc crescut de cancer de piele.

Potrivit oamenilor de știință americani, doar opt și până la 14 vizite la salonul de cosmetică pentru o manichiură cu gel, pe o perioadă de doi și până la trei ani și jumătate, cresc riscul de cancer de piele îngrijorător de mult, scrie unica.ro.


Multe femei merg chiar și o dată pe săptămână pentru întreținerea unghiilor cu gel, ceea ce înseamnă că în doar opt săptămâni pot atinge pragul numit de specialiști.

Oamenii de știință au oferit și câteva sfaturi pentru femeile care au obiceiul de a merge des la salonul de cosmetică: fie răresc cât se poate de mult vizitele, fie renunță cu totul la manichiura cu gel. Alte soluții ar fi să se dea cu creme cu protecție UVB și UVA cu factor de cel puțin 30 sau să poarte mănuși cu protecție UV, cu vârfurile tăiate.


Manichiura cu gel poate creşte riscul de cancer de piele

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații (GNI) – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații

Distribuie!

Grupul Național de Investigații (GNI)

Grupul Național de Investigații (GNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Grupul Național de Investigații (GNI) a fost înființat la data de 23 mai 2022.

You may also like...