Mână criminală? Pesticidul Piriproxifen, introdus în sistemul de alimentare cu apă din Brazilia, este vinovat de focarul de microcefalie și nu VIRUSUL ZIKA

Distribuie!


Un document ce face chiar în aceste momente înconjurul lumii dă peste cap tot ce se știa despre virusul Zika și țânțarii Aedes aegypti. Aceștia au fost declarați principalii inamici în Brazilia și alte state din jur, fiind găsiți vinovați de izbucnirea focarului de microcefalie, o tulburare neurologică rară care determină ca nou-născuții dezvolte cranii anormal de mici.

Totuși, potrivit unor investigații efectuate de medicii argentinieni, membri ai organizației Physicians in the Crop-Sprayed Towns (PCST), nu virusul Zika și implicit nici țânțarii Aedes aegypti nu sunt responsabili de răspândirea acestei maladii, ci oamenii.


„În zona în care locuiesc majoritatea persoanelor bolnave, un larvicid toxic (pyroproxifen) a fost răspândit timp de 18 luni pentru a omorî țânțarii purtători ai diferitelor boli. Această otravă a fost introdusă inclusiv în sistemul de alimentare cu apă a populației„, se specifică în raportul publicat de grupul argentinian de medici, săptămâna trecută.

virus33

Grupul a adăugat că „nu e o coincidență” faptul că aceste cazuri de microcefalie au proliferat în Brazilia, unde a fost utilizat piriproxifen, în timp ce în Columbia, infecțiile Zika nu au fost legate de microcefalie, deși această țară este a două, după Brazilia, ca număr de pacienți purtători ai acestui virus.


Statul brazilian își recunoaște vina? Ca răspuns la acest raport, autoritățile au suspendat utilizarea piriproxifen până la noi investigații.

Am decis să suspendăm utilizarea produsului în apa de băut până când vom avea o poziție de la Ministerul Sănătății„, a declarat Joao Gabbardo dos Reis, secretar de stat pe probleme de sănătate.

sursa: sciencealert.com

traducere și adaptare: Radu Ungureanu

http://www.cunoastelumea.ro/mana-criminala-pesticidul-piriproxifen-introdus-in-sistemul-de-alimentare-cu-apa-din-brazilia-este-vinovat-de-focarul-de-microcefalie-si-nu-virusul-zika/

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații (GNI) – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații

Distribuie!

Grupul Național de Investigații (GNI)

Grupul Național de Investigații (GNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Grupul Național de Investigații (GNI) a fost înființat la data de 23 mai 2022.

You may also like...