Locurile misterioase de pe Pământ unde gravitația nu funcționează. Ce se petrece aici, de fapt

Distribuie!


Care sunt locurile misterioase de pe Pământ pe care ar trebui să le cunoască toată lumea. Acestea au stârnit interesul specialiștilor care au observat că acolo gravitația nu funcționează. Unde se regăsesc acestea?

Locuri unde gravitația nu funcționează: sunt 8 pe Pământ

Planeta noastră este fantastică și cuprinde multe locuri fantastice pe care toată lumea ar trebui să le vadă cel puțin o dată în viață. Aceasta ascunde încă multe mistere, dar și multe comori.


Ea trăiește după legile gravitației descoperite de Isaac Newton, dar există câteva anomalii în această sferă în unele locuri în care legea nu poate fi aplicată. O mașină poate merge acolo cu motorul oprit sau o cascadă nu poate să aibă apa căzând din ea ori un bolovan foarte greu poate să stea pe vârful unei stânci fără să se prăbușească.

1. Cascada „revers” din Anglia – ea este situată în apropiere de Hayfield și are apă care urcă direct spre cer, formându-se mai degrabă ca o fântână. Secretul ei este în strâsă legătură cu vântul care e atât de puternic încât apa care cade din cascadă este prins și împins de vânt înapoi în sus.


Unde mai poți să vezi aceste fenomene?

2. O casă a misterelor în Oregon, SUA – există o cabană într-o pădure adâncă lângă misticul Vortex Oregon. Mulți oameni din întreaga lume au auzit de tărâmul uitat pe care nu trebuie să-l calce nimeni. Se crede că acolo este un câmp de forță sferic ce îi face pe oameni să simtă altfel realitatea. Aici, o mătură va sta vertical fără să cadă vreodată, bilele se rostogolesc pe o suprafață plană și simți cum nu poți merge câțiva pași normal fără să te sprijini de pereți.

3. Drumul de la poalele Muntelui Aragats din Armenia – Există un munte care uimește mintea multora chiar la granița dintre Turcia și Armenia. Mii de oameni vin pe acest munte an de an pentru a fi puși în fața unui fenomen uimitor antigravitațional. Dacă oprești motorul mașinii la poalele muntelui, vehiculul va urca singur. Chiar în apropiere este un râu care urcă și el singur. Majoritatea oamenilor care au trecut pe aici au susținut că este mult mai ușor să mergi în sus față de drumul la întoarcere, arată brightside.me. 

mare pentru a vedea cu ochii lor fenomene uluitoare și greu de crezut pentru unii. Mai poți vedea astfel de locuri magice aici: Devils Tower, Wyoming, SUA, Drumul misterios din Coreea de Sud, bolovanul de aur din Myanmar sau Piatra lui Davasko în Argentina.

 

Planeta Pământ trăiește după legea gravitatiei, conform lui Sir Isaac Newton. Dar există anomalii gravitaționale în care legea nu funcționează. Și cum iubim locurile misterioase, acum le vom vizita pe fiecare prin fotografii și videoclipuri realizate de turiști pentru a încerca să înțelegem puțin mai multe despre aceste fenomene. Verificați:

8. Cascada care curge „invers” în Anglia

Secretul cascadei este vântul: rafalele sale puternice captează apa care se deplasează în jos și curentul o ridică în direcția opusă. Cu un debit normal de apă, înălțimea cascadei atinge 24 m. De unde vine un vânt atât de puternic, care poate suporta greutatea impresionantă a apei?

7. Casa Secretelor din SUA, Oregon

Din nou gravitația iși arata puterea. Descoperită de nativii americani, acesta este un câmp de forță sferică. Numit și „pământ interzis”, este mai popular cu numele de Vortex, care poate fi tradus ca „jacuzzi”. Forța sa de aspirație enormă nu permite lucrurilor să rămână în poziție verticală, provocând o iluzie optică ciudată. Astfel, cine se poziționează spre sudul magnetic, ajunge să pară mai înalt.

6. Drumul de la poalele Muntelui Aragats din Armenia

La granița Armeniei și Turciei există un munte care este incredibil. Mii de călători vin sa il viziteze în fiecare an pentru a asista la un fenomen neobișnuit anti-gravitație. Dacă opriți mașina și o lăsați în poziție neutră, pur și simplu va urca pe deal. Râul din apropiere completează imaginea – de asemenea, curge în sus. Mulți oameni care au fost acolo au spus că este mai ușor să urci decât să cobori.

5. Barajul Hoover din Nevada, SUA

Acest baraj are 221 m si ii puteți face un experiment: încercați să turnați apă peste baraj și urmăriți cum se întâmplă „miracolul”. Apa nu va cădea, dimpotrivă … Pur și simplu va curge și va pluti prin aer. Evenimentul se întâmplă datorită curentului puternic creat de structura barajului. Astfel, apa este transportată în sus de vânt.

4. Devil’s Tower, Wyoming, SUA

Turnul Diavolului este situat în mijlocul Marilor Câmpii complet plate și este un monolit de origine vulcanică. Forma și dimensiunea perfectă fac ca această formație de rocă să fie atracția principală a alpinistilor.

Pare incredibil faptul că alpinistii care urcă la o înălțime de 8 mii de metri nu pot cuceri Turnul Diavolului. Înălțimea sa este de doar 386 m, dar din cauza zidurilor sale este aproape imposibil să il urci.

3. Drumul misterios din Coreea de Sud

Sticlele goale și conservele lăsate pe acest drum de pe Insula Jeju vor aluneca în sus – asta au verificat turiștii de mai multe ori. Și autoritățile ingenioase ale țării au făcut rapid acest loc atractiv pentru turiști și chiar au pus un semn care indică unde începe anomalia gravitațională.

2. Bolovanul de Aur din Myanmar

Piatra acoperită cu frunze de aur pare a fi gata să cadă în orice moment, dar este în această poziție de 2.500 de ani. Înălțimea bolovanului, împreună cu pagoda construită pe el, este de aproximativ 15 m.

Conform unei legende locale, piatra a fost făcută din părul lui Buddha, care se află în interior. Bolovanul nu este fix și toată lumea îl poate muta, însă pe întreaga perioadă a existenței sale, chiar și elementele Naturii nu au reușit să-l doboare de pe munte. Ei spun că doar o femeie ar putea face asta. Prin urmare, femeile nu pot atinge sanctuarul.

1. Piatra Dawasco din Argentina

Această piatră imensă a pierdut lupta împotriva gravitației. Cu o greutate de peste 300 de tone, a stat pe marginea unei stânci timp de câteva milenii. Dar pe 29 februarie 1912, piatra Dawasko a căzut brusc de pe stâncă. A fost o adevărată sperietură pentru localnici. Și 95 de ani mai târziu, orășenii au restaurat piatra maiestuoasă – au așezat o copie de plastic în același loc. Greutatea sa este mult mai mică – aproximativ 9 tone și este fixată rigid pe stâncă.

8 locuri de pe planeta noastră unde gravitația nu pare să funcționeze

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații (GNI) – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații

Distribuie!

Grupul Național de Investigații (GNI)

Grupul Național de Investigații (GNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Grupul Național de Investigații (GNI) a fost înființat la data de 23 mai 2022.

You may also like...