La 10 ani a absolvit liceul datorita scolarizarii acasa de catre parinti

Distribuie!

Tanishq Abraham, la vârsta de 10 ani, la care alţi copii termină clasa a 3-a, tocmai a absolvit liceul. Povestea lui este și o dovadă a beneficiilor pe care le aduce homeschoolingul.


Tanishq Abraham a reuşit ceea ce puţini reuşesc la vârste atât de fragede, iar unii nici mai târziu şi anume să fie absolvent de liceu. Duminică, 9 iunie, băiețelul de 10 ani a marcat această reuşită printr-o ceremonie specială la California Automobile Museum, în Sacramento, unde au fost prezente aproximativ 200 de persoane, notează today.com.

Tanishq a fost educat de către părinţii lui, care au optat pentru metoda homeschooling, începând cu vârsta de 7 ani. La vârsta de 4 ani a devenit cel mai tânăr membru al Mensa, o organizaţie pentru persoanele supradotate, cu IQ mare, din care fac parte doar 110.000 de persoane din toată lumea.

„Creierul meu funcţionează în felul acesta: când cineva îmi vorbeşte despre un anumit subiect, îmi vin în minte toate informaţiile legate de acel subiect. Nu ştiu ce se întâmplă, dar aşa funcţionează”, spunea Tanishq. El şi-a dat seama de capacitatea pe care o avea pe când se afla la grădiniţă, când a început să citească tot felul de cărţi pentru copii şi să realizeze operaţii matematice.

În cadrul ceremoniei în care a primit diploma de liceu, Tanishq a pronunţat un discurs în care le-a mulţumit părinţilor pentru tot ceea ce au făcut pentru el. Sora lui, Tiara, de 8 ani, care de asemenea este membră Mensa, i-a cântat una dintre melodiile preferate. Chiar şi preşedintele SUA, Barack Obama l-a felicitat printr-un mesaj, iar diferiţi congresmeni şi senatori şi-au exprimat admiraţia şi stima pentru acest băieţel.


Bijou şi Taji Abraham, părinții lui Tanishq, i-au oferit acestuia toată educaţia necesară dezvoltării intelectuale, fiind considerat de cei care îl cunosc un geniu. Implicarea părinților este una model, tatăl muncind ore suplimentare pentru a susține familia, iar în timpul liber oferind lecții de matematică, fizică sau programare lui Tanishq. Însă, de asemenea, au încercat să-i ofere copilăria pe care cei de vârsta lui o au, înscriindu-l la diferite activităţi extraşcolare, unde să poată interacţiona cu ceilalţi copii.

Tanishq speră ca pe la vârsta de 12, 13 ani să termine studiile universitare. De asemenea, i-ar plăcea să studieze medicina, să ajungă un om de ştiinţă şi, de ce nu, preşedintele Statelor Unite ale Americii.


Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații (GNI) – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații

Distribuie!

Grupul Național de Investigații (GNI)

Grupul Național de Investigații (GNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Grupul Național de Investigații (GNI) a fost înființat la data de 23 mai 2022.

You may also like...