JAPONIA. LIBER la CREȘTEREA ORGANELOR UMANE ÎN ANIMALE in special PORCI

Distribuie!


Comisia Guvernamnetală inistituită în acest scop, a recomandat Guvernului că beneficiile depășesc riscurile

Un grup de experți din partea guvernului japonez a pus în evidență experimente științifice controversate pentru a crește organele umane în corpurile animalelor, încă din toamna lui 2018.


Sub auspiciile Ministerului educației, culturii, sportului, științei și tehnologiei, comisia a elaborat un raport privind cercetarea care implică dezvoltarea organelor umane în corpurile de porci și alte animale. În raport, grupul a ajuns la concluzia că trebuie să li se permită cercetătorilor să implanteze un embrion animal (un ovul fertilizat, anterior injectat cu celule umane), în pântecul unui animal, care să ducă la nașterea acestui embrion animal ce va conține și țesuturi și organe umane.

O metodă care este luată în considerare pentru creșterea organelor umane în interiorul organismelor animale implică injectarea celulelor stem pluripotente induse de la om (iPS) într-un embrion animal și apoi returnarea embrionului în pântecul unui animal-mamă pentru ca embrionul să se dezvolte acolo. Embrionii sunt modificați genetic pentru a preveni crearea anumitor organe și favorizarea creșterii altora.


Orientările actuale ale Japoniei interzic transplantul unui astfel de embrion în pântecele unui animal. Ministerul intenționează să le revizuiască și să aprobe astfel de experimente.

Grupul a ajuns la concluzia că astfel de cercetări ar putea conduce la descoperirea cauzelor care stau la baza bolilor, la securizarea numărului de organe de transplant și la dezvoltarea de noi tratamente. O astfel de cercetare este deja permisă în S.U.A. și în Regatul Unit.

Cu toate acestea, comisia din același raport a decis să nu permită cercetările care ar putea produce o creatură suficient de ambiguă care ar depăși linia de recunoaștere dintre oameni și alte animale.

Încrucișarea animalelor născute ca urmare a metodei și fertilizarea cu ajutorul celulelor germinale umane ar putea da naștere unor animale cu chip de om dacă această linie de demarcație nu ar exista.

De asemenea, comisia a cerut comisiilor de etică ale guvernului, universităților și instituțiilor de cercetare să examineze conținutul cercetării înainte de a decide dacă să efectueze astfel de studii.

O echipă condusă de profesorul de la Universitatea din Tokyo, Hiromitsu Nakauchi, a declarat că va efectua cercetări pentru a crea un pancreas uman în interiorul unui porc, dacă interdicția de creștere a organelor umane la animale este ridicată.

(FLUIERUL)

http://fluierul.ro/jsp/article/indexDisplayArticle.jsp?artid=1265532&title=japonia-liber-la-cresterea-organelor-umane-in-animale-japonia-a-decis-sa-ridice-interdictia

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații (GNI) – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații

Distribuie!

Grupul Național de Investigații (GNI)

Grupul Național de Investigații (GNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Grupul Național de Investigații (GNI) a fost înființat la data de 23 mai 2022.

You may also like...